Hepatiitti C - kuvia

Hepatiitti C - on tarttuva maksasairaus. Hepatiitti C, kuten kaikki muodot hepatiitin voi vaurioittaa maksaa. Tartunnan saaneista, 55-85 prosenttia kehittyy krooninen infektio ja 75 prosenttia näistä krooninen infektio kehittyy krooninen maksasairaus.

Hepatiitti C - Syyt, oireet

Syyt

Hepatiitti C-infektio on aiheuttanut hepatiitti C. Hepatiitti C leviää kun infektoitunut veri joutuu kosketuksiin.

Esimerkkejä hepatiitti C-virus voidaan levittää sisältää:

Merkit ja oireet

Hepatiitti C yleensä tuottaa mitään oireita alkuvaiheessa. Kun oireet näkyvät, ne ovat yleensä lieviä ja flunssan kaltaisia, ja ne voivat sisältää:

Oireita akuutti hepatiitti C, jos niitä ilmenee, ilmaantuvat yleensä 6-12 viikkoa altistumisen jälkeen virus.

Huolimatta ilmeisestä puuttumisesta oireita, jotkut ihmiset, joilla on krooninen hepatiitti C voi kehittyä vakavia maksasairauksia, jotka eivät näe ensi silmäyksellä.


Diagnostinen

Terveydenhuollon tarjoajat voi diagnosoida hepatiitti C verikoe.

Joilla on diagnosoitu krooninen hepatiitti C voidaan kehottaa käymään maksabiopsia diagnosoimiseksi krooninen maksasairaus. Valitettavasti voidaan diagnosoida vaikea maksasairaus, maksavauriot voivat olla huomattavat ja jopa peruuttamattomia. Tämä vamma johtaa usein maksakirroosi (loppuvaiheen maksasairaus) tai maksasyöpä.

Oireita maksan vaurioita ei voi esiintyä vuosia. Sen vuoksi on tärkeää, että ihmiset joilla on suuri riski infektion testattavan hepatiitti C, niin että ne voivat aloittaa käsittely niin pian kuin mahdollista. Korkean riskin ryhmiä ovat:

Hepatiitti C - Hoito

Kaksi hoidossa käytettäviä lääkkeitä hepatiitti C: interferoni ja ribaviriini. Useimmat terveydenhuollon asiantuntijat suosittelevat käyttäen molempia lääkkeitä yhdessä. Hoitovaste vaihtelee yksilöstä toiseen.

Noin 15-25 prosenttia tartunnan saaneista hepatiitti C toipuu täysin.

Koska muut hepatiitti viruksia ja alkoholin kulutus liittyy nopeaan Taudin etenemiseen terveydenhuollon asiantuntijat neuvovat ihmisiä, hepatiitti C, välttää alkoholia ja on rokotettu hepatiitti A ja hepatiitti B-viruksen

Ehkäisy

Tällä hetkellä ei ole olemassa rokote estää hepatiitti C, mutta voi ryhdyttävä varotoimiin suojaamaan hepatiitti C-viruksen ja tarttumisen estämiseksi muille. Centers for Disease Control and Prevention suosittelee seuraavia ohjeita: