Hepatiitti D - kuvia

Hepatiitti D - kuvia

copyright:
www.stanford.edu

 

Hepatiitti D - On virusinfektio, joka vaikuttaa maksassa, mutta voi edetä vain silloin, kun hepatiitti B on myös läsnä.

Hepatiitti D - Syyt, oireet

Syyt

Hepatiitti D aiheuttaa hepatiitti D-virus, löydetty tiettyjä kehon nesteissä tartunnan saaneiden. Kuitenkin hepatiitti D, on ainoa elin, jossa hepatiitti B on myös läsnä. Tämä voi aiheuttaa oireita ihmisille, joilla hepatiitti B, joka ei ole koskaan ollut oireita.

Hepatiitti D saastuttaa noin 15 miljoonaa ihmistä maailmassa. Se esiintyy 5% ihmisistä, joilla hepatiitti B

Riskitekijöitä ovat:

Merkit ja oireet

Hepatiitti D voi antaa samoja oireita kuin hepatiitti B vaikeampia.

Oireita voivat olla:


Diagnostinen

Hepatiitti D voidaan diagnosoitu verikoe, joka paljastaa vasta-aineiden on hepatiitti D

Hepatiitti D - Hoito

Akuutti hepatiitti D-virus on todennäköisesti poistuu omasta, silloin-infektio, kun henkilö tulee hepatiitti B ja D samanaikaisesti. Alle 5 prosenttia co-tartunnan saaneet ihmiset kehittyy krooninen hepatiitti D

Tapauksissa superinfektio, henkilöllä on krooninen hepatiitti B, hepatiitti D tarttuu jopa 80 prosenttia ihmisistä kehittyy krooninen hepatiitti D. Nämä tapaukset voivat aiheuttaa vaikean kroonisen hepatiitti D, joka usein johtaa maksakirroosi (vuonna loppuvaiheen maksasairaus) tai maksasyöpä.

Henkilöt, joilla on pitkäaikainen infektio hepatiitti D-virus voi saada lääkettä nimeltä interferoni alfa jopa 12 kuukautta. Maksansiirtopotilaalle loppuvaiheessa krooninen hepatiitti D, hepatiitti B voi olla tehokasta.

Ehkäisy

Koska hepatiitti B-hepatiitti D on levittää paras tapa estää hepatiitti D on rokotettu hepatiitti B

Kuitenkaan ole ehkäisevää rokotetta niille, jotka jo ovat kehittäneet krooninen hepatiitti B saamasta hepatiitti D Paras tapa toimia hepatiitti B-viruksen kantajiksi on välttää riskikäyttäytyminen liittyvä hepatiitti D superinfektio, kuten: