Hepatiitti A - kuvia

Hepatiitti A - kuvia

copyright:
wikimedia.org

Hepatiitti A - kuvia

copyright:
blogs.webmd.com

Hepatiitti A - kuvia

copyright:
wellcome.ac.uk

Hepatiitti A - Onko tulehdus (ärsytystä ja turvotusta) sekä maksan aiheuttama hepatiitti A.

Hepatiitti A - Syyt, oireet

Syyt

Hepatiitti löytyy lähinnä ulosteet ja verta tartunnan saaneen henkilön noin 15-45 päivää ennen oireiden ilmaantumista, ja ensimmäisen viikon sairauden.

Voit hepatiitti, jos:

Riskitekijöitä ovat:

Merkit ja oireet

Oireet ilmaantuvat yleensä on 2-6 viikkoa altistumisen jälkeen hepatiitti A. Ne ovat yleensä lieviä, mutta voivat kestää useita kuukausia, etenkin aikuisilla.

Oireita ovat:


Diagnostinen

Lääkäri suorittaa fyysinen tarkastus huomaamaan, että sinulla on suurentunut maksa.

Hepatiitti serologiset testit voivat osoittaa:

Hepatiitti A - Hoito

Ei ole mitään erityistä hoitoa hepatiitti A Rest aikana suositellaan akuutissa vaiheessa sairaus, kun oireet ovat vakavia. Henkilöt, joilla on akuutti hepatiitti tulisi välttää alkoholin ja kaikki aineet, jotka ovat myrkyllisiä maksalle, kuten parasetamoli (Parasetamoli).

rasvaisia ruokia voi aiheuttaa oksentelua, koska eritteiden maksa tarvitaan sulattaa rasvaa. Rasvaisia ruokia ovat ne, joita tulisi välttää akuutin vaiheen aikana.

Ehkäisy

Paras tapa välttää hepatiitti rokotetta. Rokote on ollut saatavilla vuodesta 1990 ja terveydenhuollon asiantuntijat suosittelevat matkailijoille lähtee Afrikkaan, Aasiaan, Keski-ja Etelä-Amerikassa tai Itä-Euroopassa. Henkilöt, joilla on tiettyjä allergisten sairauksien ja raskaana on parasta välttää rokotteen.

Niille ei ole rokotettu, paras tapa välttää hepatiitti-infektio on hyvä hygienia ja välttää saastuneen ruoan ja veden, erityisesti matkustettaessa maihin, joissa hepatiitti on yleinen.

Kun immunoglobuliini (proteiini, joka taistelee infektio), voit auttaa estämään hepatiitti sairauksien epidemian aikana.