Hiatal tyrä - kuvia

Hiatal tyrä - esiintyy, kun osa mahan työntää ylöspäin diafragman läpi. Kalvo on normaalisti pieni aukko, joka mahdollistaa ruokatorven läpi aukon yhdistää vatsaan. Vatsa voi ajaa tästä aukosta ja johtaa hiatal tyrä.

Useimmissa tapauksissa pieni hiatal tyrä ei aiheuta ongelmia, ja ehkä tiedä, että sinulla on hiatal tyrä, ellei lääkäri etsii tarkistettaessa johonkin muuhun. Mutta suuri hiatal tyrä voi antaa ruokaa ja mahahapon ottamaan ylös ruokatorveen, mikä rintakipu ja närästys. Omahoito toimenpiteitä tai lääkkeitä voidaan yleensä lievittää näitä oireita, mutta hyvin suuri hiatal tyrä, joskus vaatii leikkauksen.

Hiatal tyrä - Syyt, oireet

Syyt

Hiatal tyrä tapahtuu, kun heikentynyt lihas antaa vatsan pullistuma läpi kalvon. Se aina ei ole selvää, miksi tämä tapahtuu, mutta paine vatsaan voi myötävaikuttaa muodostumista hiatal tyrä.

Näin muodostuu hiatushernia
Kalvo on suuri kupolin muotoinen lihaksen joka erottaa rintaonteloon päässä vatsan. Tavallisesti, ruokatorven kulkee mahan läpi aukon kalvon kutsutaan hiatus. Hiatal tyrät esiintyä, kun lihaskudos ympäröivät tätä aukkoa heikkenee.

Mahdollisia syitä hiatal tyrä
Hiatal tyrä voi johtua:

Vaurioita
Perinnöllinen heikkous lihaksia.
Ovat syntynyt epätavallisen pitkä tauon
Voimakas ja jatkuva paine ympäröivän lihaksia, kuten tapahtuu, kun yskä, oksentelu tai straining aikana suolen tai kun nostaa raskaita esineitä.

Merkit ja oireet

Pienet hiatal tyrä
Useimmat pienet hiatal tyrät aiheuta mitään oireita.

Suuret hiatal tyrät
suurempia hiatal tyrät voivat aiheuttaa oireita, kuten:

Polttaa
Röyhtäily
Rintakipu
Pahoinvointi

Riskitekijät

hiatal tyrä on yleisempää näillä henkilöillä:

ihmiset 50 vuotta tai vanhempi
lihavia ihmisiä
Tupakoitsijat

Diagnoosi

Hiatal tyrä on usein havaitaan testin aikana tai menettely selvittää syy närästys tai rintakipua tai ylävatsakipu, kuten:

Rays - x ylemmän ruoansulatuskanavan. Vuoden barium röntgenkuvat, juot nestettä sisältävät barium ratkaisu. Tämä lisää selkeyttä ja ruokatorven, mahalaukun ja ohutsuolen yläosassa (pohjukaissuolen). Jos tähystykseen. Vuoden endoskoopilla, lääkäri kulkee ohut putki, joustavaa, joissa valo ja kameran (endoskooppi) alas kurkusta ja ruokatorven jonka vatsan tarkistaa tulehduksen.

Hiatal tyrä - Hoito

Useimmat ihmiset hiatal tyrä ei ole mitään oireita eikä tarvitse hoitoa. Jos sinulla ilmenee merkkejä ja oireita, kuten toistuvia närästys ja happamat röyhtäykset, tarvitset hoitoa, johon voi kuulua lääkitystä tai leikkausta.

Lääkehoito ja närästys
Jos koet närästys ja happamat röyhtäykset, lääkäri voi suositella lääkkeitä, kuten:

Antasidit neutraloivat mahan happoa. Antasidit eivät yksinään paranna tulehtunut ruokatorvi vahingoittua mahahapon ja. Liiallinen käyttö antasidien voi aiheuttaa sivuvaikutuksia, kuten ripulia tai ummetusta. Lääkehoito vähentää hapon tuotantoa. Kutsutaan H-2-reseptorin salpaajat, nämä lääkkeet ovat simetidiini (Tagamet HB), famotidiinia (Pepcid AC), nizatidine (Axid AR) ja ranitidiini (Zantac 75). Acid sulkijalääkkeitä ja ruokatorven parantumisen. Lansopratsoli (Prevacid 24h) ja omepratsoli (Prilosec OTC).

Leikkaus korjata hiatal tyrä Muutamissa tapauksissa, hiatal tyrä saattaa vaatia leikkausta. Leikkaus on yleensä varattu hätätilanteisiin ja ihmisille, jotka ovat hyödyllisiä närästyksen hoitoon käytettäviä lääkkeitä ja happamat röyhtäykset. Hiatal tyrä yhdistyy usein kirurgia refluksitauti.

Toiminnassa hiatal tyrä saattaa liittyä vetää vatsaasi alas vatsaan ja tekemään aukon pienempi ja rakentaa heikko ruokatorven sulkijalihaksen, tai poistamalla tyrä sac. Joissakin tapauksissa tämä on tehty käyttäen yhden viilto rintakehän (rintaontelon) tai vatsa (laparotomy). Muissa tapauksissa kirurgi voi lisätä pienen kameran ja erityinen kirurgisten instrumenttien kautta useita pieniä viiltoja vatsan (laparoskopinen).

Elämäntapa ja kotiin korjaustoimenpiteitä

Lifestyle muutokset auttavat hallitsemaan hiatal tyrä. Pure yrität:

Syö useammin, mutta vähemmän.
Vältä elintarvikkeita, jotka laukaisevat närästys, kuten suklaata, sipulia, mausteinen elintarvikkeet, sitrushedelmiä ja tomaatista elintarvikkeita.
Vältä alkoholia.
Rajaa rasvaisia ruokia.
Lounaan jälkeen istua eikä mennä nukkumaan.
Syö vähintään kolme tuntia ennen nukkumaanmenoa.
Jos olet ylipainoinen tai liikalihava, yritä laihduttaa.
Lopeta tupakointi.
Vähennä työstressin.

Vaihtoehtoinen lääketiede

Jotkut harjoittajat vaihtoehtoisen lääketieteen väittää löytäneensä tavan parantaa hiatal tyrä työntämällä vatsassa takaisin normaaliin asentoon alapuolelle pallean. Harjoittajat voivat käyttää käsiään soveltaa painetta vatsan ja vatsan käsitellä. Ei ole näyttöä siitä, että nämä tekniikat johtavat hiatal tyrä parannuskeinoa.