Hirschsprungin tauti - kuvia

 

Hirschsprungin tauti - on tukos suolistossa väärän lihasliikkeet suolistossa. Se on synnynnäinen ehto, mikä tarkoittaa sitä on läsnä syntyessä.

Hirschsprungin tauti - Syyt, oireet

Syyt

lihassupistukset suolistossa auttaa liikkumaan sulavaa ruokaa suolen läpi. Tätä kutsutaan peristaltiikkaa. Hermot kerrosten välissä laukaisee lihasten supistumisen.
In Hirschsprungin tauti, hermojen puuttuu osa suolessa. Alueet ilman hermot voi työntää materiaalin läpi suolen sulatella. Tämä aiheuttaa tukoksen, suolen sisältöä rakentaa tukos, kuten suolet ja vatsa voi olla turvoksissa.

Hirschsprungin sairaus, joka aiheuttaa noin 25% kaikista vastasyntyneen suolitukos. Se tapahtuu viisi kertaa useammin miehillä kuin naisilla. Hirschsprungin tauti on joskus liittyy muita synnynnäisiä sairauksia, kuten Downin syndrooma.

Merkit ja oireet

Oireita voi esiintyä vastasyntyneillä ja pikkulapsilla ovat:

Ei läpäise meconium pian synnytyksen jälkeen
Jos on paikka ensimmäisten 24-48 tunnin kuluttua syntymästä
tuolit harvinainen mutta räjähtävää
Keltatauti
Huono ruokinta
Huono painonnousu
Oksentelu
ripuli (vastasyntyneillä)

Oireet vanhemmilla lapsilla:

Ummetus, joka vähitellen pahenee
fecal impaction
Aliravitsemus
Hidas kasvu
Turvonnut vatsa

Diagnoosi

lievempiä tapauksia ei ole diagnosoitu vasta myöhemmällä iällä.

Aikana fyysinen tentti, lääkäri voi tuntea silmukoita suoliston turvonnut vatsa. Peräsuolesta tutkintoon voi paljastaa tappio lihaksen sävy ja peräsuolen lihaksia.

Testejä käytetään apuna diagnosoida Hirschsprungin tauti voi sisältyä:

Vatsaröntgeniä
peräsuolen kudosnäytteestä

Hirschsprungin tauti - Hoito

Epänormaali osa paksusuolen on poistettava kirurgisesti. Yleisimmin, epänormaali peräsuoleen ja osa paksusuolen poistetaan. Terve osa paksusuolen vedetään sitten alas ja liitteeksi peräaukkoon.