Keliakia - kuvia

Keliakia - kuvia

copyright:
wikimedia.com

Keliakia - kuvia

copyright:
wikimedia.com

Keliakia - Onko ruoansulatuskanavan sairaus, joka vaikuttaa ohutsuolessa, joka estää ravintoaineiden imeytymistä ravinnosta. Ihmiset kärsivät tästä taudista ei siedä gluteenia, proteiini vehnän, rukiin ja ohran. Gluteeni löytyy lääkkeitä, vitamiineja ja huuli balsamit.

Keliakia - Syyt, oireet

Syyt
Kun ihmiset kärsivät keliakiasta syödä elintarvikkeita tai tuotteita sisältävien gluteenia, niiden immuunijärjestelmä reagoi vahingoittaa tai tuhota villi - pienet ennusteet ohutsuolen limakalvolla.

Nutrientilori Villi normaalisti mahdollistavat elintarvikkeen imeytyvät suolen seinämän kuin verenohennuslääkettä. Kun Villi eivät ole terveellisiä, henkilö tulee aliravittu, ei väliä kuinka paljon syöt. Keliakia on perinnöllinen, eli se tapahtuu perheissä, joissa heillä oli sairaus. Joskus sairaus laukeaa tai aktivoituu ensimmäistä kertaa leikkauksen jälkeen, raskaus, synnytys, virusinfektio tai vakava henkistä stressiä.

Merkit ja oireet

Oireet Keliakian vaihtelevat henkilöittäin. Oireet voivat esiintyä ruoansulatuskanavan ja muut ruumiinosat. Ruuansulatuskanavan oireet ovat yleisempiä imeväisille ja pikkulapsille ja siihen voi sisältyä

Ärtyneisyys on toinen yleinen oire lapsilla. Imeytymishäiriö ravinteiden vuosina, kun ravitsemus on tärkeää normaalin kehityksen lapsen ja voi aiheuttaa muita ongelmia, kuten vajaatoiminta lapsilla, jotka viivästyttivät kasvu, viivästynyt murrosikä, hammaskiillettä viat ja pysyviä hampaita.

Aikuiset ovat vähemmän todennäköisesti ruoansulatusoireet ja voi esiintyä yksi tai useampi seuraavista ongelmista:

Henkilöt, joilla on keliakia ei välttämättä ole mitään oireita, mutta voi silti sairastua monimutkaisia ​​aikaa. Monimutkaiset termi kuuluu aliravitsemukseen, mikä voi aiheuttaa anemiaa, osteoporoosi, ja keskenmeno muun muassa ongelmat: maksasairaus, ja suoliston syöpä.

Diagnostinen

Recognition of keliakia voi olla vaikeaa, koska jotkut sen oireet ovat samankaltaisia ​​kuin muut sairaudet. Keliakia voidaan sekoittaa ärtyvän suolen oireyhtymä, raudan puute, anemia johtuu kuukautis veren menetys, tulehduksellinen suolistosairaus, divertikuliitti, suoliston tulehdukset ja krooninen väsymysoireyhtymä. Tämän seurauksena keliakia on pitkään ollut diagnosoimatta tai viivästyy. Koska lääkärit voivat tehdä diagnoosin pohjalta verikokeisiin, verikokeet, suolen koepala, seulonta - (seulonta keliakia testataan, esiintyminen autovasta-aineita veressä ihmisten ilman oireita)

Keliakia - Hoito

Ainoa hoito keliakia on gluteeniton ruokavalio. Lääkäri voi pyytää vasta diagnosoitu henkilö työskennellä ravitsemusterapeutin on gluteeniton ruokavalio suunnitelma. Nutritionist on terveydenhuollon ammattilainen, joka on erikoistunut elintarvikkeiden ja ravitsemuksen. Joku kärsii keliakiasta voi oppia ravitsemusterapeutin lukemaan oikein tunnistaa luettelot ainesosia ja elintarvikkeita, jotka sisältävät gluteenia.

Useimmille jälkeen tämä ruokavalio lopettaa oireita. Parantaminen alkaa muutaman päivän kuluttua alkaa ruokavaliota. Suolistossa paranee yleensä 3-6 kuukaudessa lapsilla, mutta voi kestää useita vuosia aikuisia. Paransi suolessa tarkoittaa henkilöä, nyt on villi, joka pystyy imemään ravintoaineiden vereksi.

Jos haluat pysyä terveenä, ihmiset Keliakia on vältettävä gluteenia varten loppuelämänsä. Vähäinenkin gluteenin voi vahingoittaa ohutsuolessa, vahinkoa tapahtuu jonkun joilla tauti, mukaan lukien ihmiset ilman havaittavia oireita. Riippuen henkilön ikä diagnoosin, jotkut ongelmat eivät parane, kuten kyvyttömyys kasvavan edelleen ja hammaskiillemuutoksia.

Jotkut keliakiaa sairastaville ei ole parannusta gluteenitonta ruokavaliota. Yleisin syy huonoon ruokavalioon on se, että pieniä määriä gluteenia edelleen kulutetaan. Hidden lähteitä gluteenia sisältävät lisäaineita, kuten muunnettujen elintarvikkeiden tärkkelys, säilöntäaineita, stabilointi. Ja koska monet maissi ja riisi tuotteet valmistetaan samoissa tehtaissa, jotka tuottavat näitä tuotteita, vehnä, ne voivat olla saastuneita vehnägluteeni.

Harvoin suoliston vahinko jatkuu huolimatta täysin gluteeniton ruokavalio. Tällaiseen sairauteen, joka tunnetaan tulenkestävät keliakia, ovat vakavasti vahingoittaneet suolet, joita ei voi parantua. Koska niiden suolisto ei imevää tarpeeksi ravinteita, ne ehkä saada ravinteita suoraan niiden verenkiertoon kautta laskimoon tai laskimoon.