Kolera - kuvia

 

Kolera - on bakteeritauti yleensä leviää saastuneen veden. Kolera aiheuttaa vaikeaa ripulia ja kuivumista. Hoitamaton kolera voi olla kohtalokas lyhyessä ajassa (h).

Kolera - Syyt, oireet

Syyt

Saastunut vesivarat ovat pääasiallinen lähde kolera tartunnan, vaikka raaka äyriäisiä, raaka hedelmiä ja vihanneksia ja muita elintarvikkeita voi myös kuljettaa kolera.

Yleisimmät tartunnalle ovat:

Vesi varaa. Ihmiset elävät ahtaissa pakolaisleireissä ovat riski sairastua koleraan.
Seafood. Syöminen äyriäiset, erityisesti äyriäisissä tietyistä paikoista voi altistaa koleran infektio.
raaka hedelmiä ja vihanneksia. kuorimattomat hedelmät ja vihannekset ovat usein tartuntalähde kolera alueilla, joilla kolera on endeeminen. Hedelmät ja vihannekset voi myös saastua kolerabakteeria aikana korjuu tai käsiteltyjä.

Merkit ja oireet

Useimmat ihmiset altistuvat kolera bakteerin (Vibrio kutsutaan) eivät ole sairaita eivätkä tiedä, he saivat tartunnan. Kuitenkin, koska ne jätetään kolerabakteeria ulosteessaan seitsemän 14 vuorokauden ajan, ne voivat tartuttaa muita. Suurin oire koleratapauksia aiheuttaa lieviä tai kohtalaisia ​​ripuli.

Vain noin yksi 10 ihmistä on saanut kehittyä tyypillisiä oireita ja kolera, kuten:

Vaikeaa ripulia. Inkubointi aika kolera on lyhyt - yleensä yksi viiden päivän kuluttua tartunnasta. Ripuli tulee yhtäkkiä alkaen kolera ovat usein runsaita ripuli limaa ja kuolleita soluja, ja näyttää kalpea, maitomainen vettä muistuttava riisi on huuhdeltu. Ripuli on tappiota suuria määriä nestettä lyhyessä ajassa - noin neljäsosa (0,95 litraa) tunnissa tämä johti kuolemaan.
Pahoinvointi ja oksentelu. Esiintyvät niin varhaisessa ja myöhemmässä vaiheessa, oksentaminen voi jatkua tuntia.
Lihaskouristukset. Tämä saa aikaan nopean menetys suoloja, kuten natrium-, kloridi-ja kalium.
Nestehukka. Tämä voi kehittyä tunnin kuluttua oireiden alkamisesta kolera - paljon nopeammin kuin muissa ripulitauteihin. Riippuen siitä, kuinka paljon kehon nesteistä on menetetty, nestehukka voi vaihdella lievästä vaikeaan. Menetys 10 prosenttia tai enemmän koko kehon painosta osoittaa vakava nestehukka. Merkkejä ja oireita koleran nestehukka ovat ärtyneisyys, uneliaisuus, silmien liota, suun kuivumista, äärimmäinen jano, kuiva iho ja epäsäännöllinen syke (rytmihäiriöt).
Shock. hypovolemic sokki on yksi vakavimmista komplikaatioita nestehukka vuodesta koleraan. Se tapahtuu, kun veren tilavuuden aiheuttaa verenpaineen lasku ja vähennetään vastaava määrä happea saavuttaa kudoksiin. Jos isku ei voi hoitamattomana johtaa kuolemaan hyvin nopeasti.

Diagnoosi

Vaikka oireita ja vakavia kolera voi erehtyä endeemisillä alueilla, ainoa tapa varmistaa diagnoosi on tunnistaa bakteerien ulostenäyte.

Kolera - Hoito

Kolera vaatii välitöntä hoitoa, koska tauti voi johtaa kuolemaan muutamassa tunnissa.

Uudelleen vettä. Tavoitteena on korvata nesteitä ja elektrolyyttien menetetään ripulia käyttäen yksinkertaista uudelleenhydratoinnin liuos, suun nesteytys suoloja, jotka sisältävät erityisiä osuus vedestä, suolojen ja sokeria. Liuos on saatavissa jauheena, joka voidaan sekoittaa keitettyä tai pullotetut vettä. Ilman nesteytys noin puolet väestöstä on koleraepidemian enemmän. Käsittelyn kuolemantapauksia putosi alle 1 prosentti.
Laskimoon nesteet. Vuoden koleraepidemia, useimmat ihmiset voidaan auttaa suun nesteytykseen yksin vakava nestehukka ehkä ihmiset myös suonensisäisiä nesteitä.
Antibiootteja. Viimeaikaiset tutkimukset osoittavat, että kerta-annos atsitromysiiniä (Zithromax, Zmax) aikuisilla tai lapsilla, joilla on vaikea kolera auttaa lyhentää ripulia ja oksentelua.
Sinkki täydentää. Tutkimukset ovat osoittaneet, että sinkki voidaan vähentää lyhyen keston ripulin lapsilla kolera.