Likaantumisen - kuvia

Likaantumisen - kuvia

copyright:
http://cnscrc.com

 

Likaantumisen - on kyvyttömyys hallita suoliston liikkeitä. Tämä johtaa vuodon jakkara (ulostetta) vuotaa peräsuolesta odottamaton hetkiä. Se on yleisempää naisilla ja vanhuksilla molempia sukupuolia.
Monet ihmiset ulosteen pidätyskyvyttömyys hävettää puhua tästä asiasta lääkärin kanssa. He ajattelevat, että mikään ei voi auttaa. Kuitenkin monet tehokkaita hoitoja ulosteinkontinenssi ovat käytettävissä.

Likaantumisen - Syyt, oireet

Syyt
Lihasvauriot ovat mukana useimmissa tapauksissa ulosteen inkontinenssi. Naisilla tämä vahinko usein tapahtuu synnytyksen aikana.

Lihas vahinkoja voi esiintyä myös peräsuolen leikkauksen aikana, kuten leikkaus peräpukamat. Tämä voi ilmetä myös ihmisiä, joilla on tulehduksellinen suolistosairaus tai perirectal paise.

Hermovauriot, jotka ohjaavat peräaukon lihaksia voi myös olla yhteinen syy ulosteen inkontinenssi. Hermo saattavat vaurioitua, jos:

ummetus
peräaukon sulkijalihaksen lihasvaurioita
hermovaurion ja peräaukon sulkijalihaksen lihaksia tai peräsuolen
menetys varastointikapasiteettia ulostetta, peräsuoleen
ripuli
lantion toimintahäiriö

Likaantuminen voi johtua myös vähentää elastisuutta peräsuolen, mikä lyhentää välinen aika tuolin ja tuntea pikaisesti saada suolen. Kirurginen arpi voi vahvistaa peräsuolessa. Tulehduksellinen suolistosairaus voi myös peräsuolessa vähemmän elastinen.

Merkit ja oireet

Kyvyttömyys pitää paikan kunnes saavuttavat wc. Jakkara saattaa vuotaa peräsuolesta yllättäen joskus samalla poistaa tai kaasua.

Diagnoosi

Lääkäri kysyy muutamia kysymyksiä terveydestä, tehdä fyysinen tentti ja mahdollisesti jotkut lääketieteelliset testit. Lääkäri voi ohjata sinut erikoislääkärin, kuten gastroenterologist, proctologist tai paksusuolen kirurgi.

Lääkäri voi tehdä yhden tai useamman kokeen:

mitata peräaukon peräaukon sulkijalihaksen kireys tarkastuksia ja kyky vastata signaaleja ja peräsuolen herkkyys ja toiminta. Magneettikuvaus (MRI) käytetään joskus arvioida sulkijalihaksen.

peräaukon ultraäänitutkimuksia arvioi rakenne peräaukon sphincters.

Proctography tunnetaan myös defecography, kuinka paljon jakkara peräsuolen mahtuu, kuinka hyvin se omistaa ja kuinka hyvin voidaan purkaa.

Proctosigmoidoscopy lääkärit voivat kurkistaa paksusuolen ja peräsuolen nähdä merkkejä sairaudesta tai muita ongelmia, jotka voivat aiheuttaa ulosteen pidätyskyvyttömyys, kuten tulehduksia, kasvaimia tai arpikudosta.

Anal Elektromyografia testit hermovaurioita, jotka usein liittyvät vammoja synnytyksen aikana.

Likaantumisen - Hoito

tehokkaita hoitoja on saatavilla ulosteen pidätyskyvyttömyys ja voi parantaa tai palauttaa suolen valvontaa. Hoitomuoto riippuu syy ja vakavuus ulosteen inkontinenssi, se voi sisältää ruokavalion muutokset, lääkitys, suoliston koulutusta, tai leikkaus. Useampi kuin yksi käsittely voi olla onnistuminen edellyttää ohjaus, koska pidätyskyky on monimutkainen tapahtumaketjun.

Ruokavalion muutokset

Ruoka vaikuttaa johdonmukaisuutta ulosteen ja miten nopeasti kulkee läpi ruoansulatuskanavan. Jos uloste on vaikea valvoa, koska ne ovat vetiset, saatat huomata, että syöminen kuitupitoinen ruoka on helpompi valvoa tuoli. Mutta ihmiset hyvin uloste voi löytää ruokavalio sisältää runsaasti kuitua toimii laksatiivinen ja pahentavat ongelmaa. Elintarvikkeita ja juomia, jotka voivat pahentaa ongelmaa ovat niitä, joissa kahvi, kofeiinia kuten teetä tai suklaata, jotka rentouttavat sisäinen peräaukon sulkijalihaksen lihaksia.

Pidä ruokapäiväkirjaa. Luettele mitä syöt, kuinka paljon syöt, ja kun olet inkontinenssikerran. Muutaman päivän, alat nähdä kuvio johon tiettyjen elintarvikkeiden ja ulosteen pidätyskyvyttömyys. Kun olet selvittänyt ruokia, jotka näyttävät aiheuttavan ongelmia, poista onko inkontinenssin paranee. Elintarvikkeita ja juomia, jotka tyypillisesti aiheuttavat ripulia tulisi välttää, nämä elintarvikkeet ja juomat, kuten:
juomia ja ruokia, jotka sisältävät kofeiinia
savustettua lihaa, kuten makkaraa, kinkkua, kalkkunaa
mausteinen elintarvikkeet
alkoholijuomat
maitotuotteita, kuten maitoa, juustoa tai jäätelöä
hedelmät, kuten omenat, persikat, päärynät
rasvaisia ruokia
makeutusaineista, kuten sorbitoli, ksylitoli, mannitoli, ja fruktoosi, löydetty dieettijuomat, sokeriton arabikumi ja makeisia, suklaa, ja hedelmämehun

Ruoka syö säännöllisiä aterioita, mutta alle määrällä. Joissakin ihmisiä, suuria aterioita aiheuttaa suoliston supistukset joka aiheuttaa ripulia. Voit syödä saman verran ruokaa päivässä, mutta useaan otteeseen.

Syö ja juo eri aikoina. Nestemäiset auttaa elintarvikkeiden kautta ruoansulatuskanavan. Joten jos haluat hidastaa asioita alas, juoda nestettä puoli tuntia ennen tai jälkeen mesa, mutta ei sen aikana.

Syö ruokia, jotka sisältävät kuitua. Monille ihmisille, kuitu ja jakkarat ovat helpommin hallittavissa. Fiber löytyy hedelmiä, vihanneksia ja viljatuotteita lueteltujen kaltaisia. Sinun pitää syödä 20-30 grammaa kuitua päivässä, vaan lisätä ruokavalioon hitaasti LSA jotta elimistö voi sopeutua. Liika kuitu kerralla voi aiheuttaa turvotus, kaasua tai ripulia.

Juo enemmän nestettä järkyttäviä. Vesi on hyvä valinta. Vältä juomia joissa kofeiini, alkoholi, maitoa tai hiilihapon jos huomaat, että liipaisinta ripuli.

Lääkitys

Jos ripuli aiheuttaa inkontinenssia lääkitys voi auttaa. Joskus lääkärit suosittelevat käyttää ulostuslääkkeitä. Tai lääkäri voi määrätä antidiarrheal lääkkeitä kuten loperamidia tai diphenoxylate hidastaa suoliston ja auttaa hallitsemaan ongelmaa. Leikkaus

Leikkaus korjata peräaukon sulkijalihaksen voi olla vaihtoehto ihmisille, jotka eivät ole vastanneet ruokavaliohoitoon ja niille, joiden ulosteen pidätyskyvyttömyys aiheutuu vahinkoa lantionpohjan, peräaukkokanavaan tai peräaukon sulkijalihaksen. Ihmiset, joilla on vaikeita ulosteen pidätyskyvyttömyys ja reagoi muihin hoitoihin voi saada pistoksen edistää peräaukkoon. Avanne voidaan ilmoittaa vaikeista ulosteen pidätyskyvyttömyys jotka ovat auttaneet muita menettelyjä.