Lyhyt suolen oireyhtymä - kuvia

Lyhyt suolen oireyhtymä - kuvia

copyright:
healthcentral.com

Lyhyt suolen oireyhtymä - on joukko ongelmia, jotka liittyvät huono imeytymistä ravintoaineita, jotka esiintyvät tyypillisesti antaa henkilöille, jotka oli poistettu enemmän kuin puolet ohutsuolessa. Suolisto kun ruoansulatus tapahtuu ruoan ja ravintoaineiden imeytymistä. Ihmiset lyhyen suolen oireyhtymä voi imeä tarpeeksi vettä, vitamiineja ja muita ravintoaineita ruuasta elämän ylläpitämiseksi.

Lyhyt suolen oireyhtymä - Syyt, oireet

Syyt
Pääasiallinen syy lyhyt suolen oireyhtymä on kirurginen poisto puolet tai useamman ohutsuolen käsitellä tietyt suolistosairaudet, vammoista, tai vikojen läsnä syntyessä.

Vastasyntyneille, lyhyen suolen oireyhtymä johtuu:

nekrotisoiva enterokoliitti, ehdolla, että tapahtuu keskosille ja aiheuttaa suoliston kudosten kuolemaan
virheitä suolistossa, kuten suolen kiertymä ympäristö, omphalocele ja gastroskiisin, jejunoileal atresia, sisäinen tyrä ja synnynnäinen lyhyt suoli
meconium ileus-tila liittyy kystinen fibroosi

Lapsilla ja aikuisilla lyhyen suolen oireyhtymä voi esiintyä leikkaus suoritetaan hoitoon seuraavaa:

suolentuppeuma, tila jossa osa suolen taittuu toiseen osaan suolisto
Crohnin tauti, tulehduksellinen suolisairaus
suolen vaurioita menetyksestä verenkierron takia tukossa verisuonten
suolen vamma trauma
suoliston syöpä ja aiheuttamia syövän hoitoon

Lyhyen suolen oireyhtymä voi johtua myös sairauden tai vamman, joka estää normaalin suoliston toimintaa, huolimatta siitä, että se on täynnä.

Merkit ja oireet

Ripuli on pääasiallinen oire lyhyen suolen oireyhtymä. Ripuli voi aiheuttaa kuivumista, aliravitsemus ja laihtuminen. Nämä ongelmat voivat olla vakavia ja voivat aiheuttaa kuoleman ilman asianmukaista hoitoa.

Muita oireita voivat olla

kouristuksia
turvotus
polttaa
heikkous ja väsymys

erityisiä ravitsemuksellisia puutteita voi esiintyä, riippuen mitä osia suoli poistettu tai ei toimi kunnolla. osat imeytymistä ravinteiden ohutsuolessa on

pohjukaissuoleen, ensimmäisen osan ohutsuolessa, jossa rauta imeytyy
tyhjäsuoli, keskiosa ja ohutsuolessa, jossa hiilihydraatteja, proteiineja, rasvan ja imeytyvät
Sykkyräsuolen, viimeinen osa ohutsuolessa, jossa sappihappojen ja B12 absorboituvat.

Diagnoosi

Laboratoriokokeet:
- Verenkuva havaita anemia
- Seerumin raudanpuute.
- B12-vitamiinin puutteesta
- Seerumin albumiini
- Albumiini on merkki maksan proteiinisynteesin
- Bilirubiini maksan nähdä
- Kreatiniinin
- Kalsium, fosfori-, magnesium-, niillä on alhaiset arvot pitkittyneen ripulin

Imaging analyysi

- Chest Radiologia.
- Vatsan Radiologia.
- Barium ruoansulatuskanavan kautta.
- Tietokonetomografia ja magneettikuvaus.
- Vatsan alueen ultraäänitutkimus.
- Bone densitometria.
- Histologinen tutkimus.
- Erotusdiagnoosi.

Lyhyt suolen oireyhtymä - Hoito

Tärkein hoito on lyhyen suolen oireyhtymä on ravitsemuksellinen tuki hoito. Voit käyttää suun kautta nesteytystä ratkaisuja, parenteraaliseen ravitsemukseen, suoliston kautta ravitsemus ja lääkitys. Suullinen nesteytys ratkaisut koostuvat nestemäistä sokeria ja suolaa. Parenteraalinen ravitsemus tarjoaa nesteitä, elektrolyyttejä, nesteet ja ravinteet verenkiertoon suonensisäisesti putki laskimoon. Enteraaliseen ruokintaan sisältää nestemäistä ruokaa mahassa tai ohutsuolessa kautta syöttöputkea.

erityistä käsittelyä lyhyen suolen oireyhtymä riippuu vaikeusasteesta:

hoito lyhyen suolen oireyhtymä, jossa tarjoillaan hieman pienempiä ja useammin Nesteiden ja ravintolisien avulla lääke ripuliin.

käsittely lyhyt suolen oireyhtymä on samanlainen kohtalaista tautia nestemäisen valon laskimonsisäisesti elektrolyyttejä ja täydennetään tarpeen mukaan.

hoitoon vakavissa lyhyen suolen oireyhtymä, liittyy parenteraalisen ravitsemuksen ja suun nesteytyksen ratkaisuja. Potilaat voivat saada enteraaliseen ruokintaan tai jatkaa normaalia, vaikka useimmat ravintoaineet imeytyvät. Sekä enteraalinen ravinto ja lepo stimuloi normaalia suolen toimimaan paremmin ja voivat antaa potilaille lopettaa parenteraaliseen ravitsemukseen. Jotkut ihmiset, joilla on vakava lyhyen suolen oireyhtymä vaatii parenteraaliseen ravitsemukseen loputtomiin.

Pitkäaikaisessa hoidossa ja talteenotto riippuu osittain osiin suolen poistettiin ja kuinka hyvin muun ohutsuolen mukautumaan ajan.

Ohutsuolisiirrepotilaiden voi olla vaihtoehto joillekin potilaille, joille muut hoidot ovat epäonnistuneet ja joilla on komplikaatioita pitkäaikaisesta parenteraaliseen ravitsemukseen. Näitä komplikaatioita ovat veri-infektiot, veren hyytymistä ja maksan vajaatoiminta, joka voi johtaa tarpeeseen maksansiirtoa.