Maksa paiseita - kuvia

Maksa paiseita - kuvia

copyright:
health.allrefer.com

 

Maksa paiseita - esiintyy, kun bakteerien tai alkueläinten tuhota maksakudoksessa, tuottaa ontelo, joka on täynnä tarttuvan organismien ja leukosyytit. Maksa paiseita esiintyy yhtä lailla miehillä ja naisilla, yleensä 50 vuoden ikä. Kuolema esiintyy 15%: Potilaiden hoidosta huolimatta.

Maksa paiseita - Syyt, oireet

Syyt
- Taustalla olevat syyt maksan paise ovat hyvän-tai pahanlaatuinen sappitietukos kanssa sappitietulehdus, ekstrahepaattisen vatsan sepsis ja trauma tai leikkaus oikeassa yläkulmassa quadrant.

Maksa paiseet myös saattaa syntyä sisäisen chemoembolizations tai cryotherapy maksassa, joka aiheuttaa nekroosia kasvainsolujen ja mahdollisten infektioita.

Menetelmä, jossa bakteerit saavuttaa maksan heijastaa syitä. Sappiteiden sairaus on yleisin syy maksan paise. Maksa paise jälkeen vatsansisäistä sepsis (kuten esimerkiksi divertikuliitti) on todennäköisimmin aiheuttaa hematogenous leviävät verenkiertoon, hematogenous spread maksan veren virtaus voi tapahtua aiheuttama endokardiitti.

Paiseita johtuvat hematogenous siirto johtuvat yleensä yhden taudinaiheuttajan, jotka johtuvat sappitietukos johtuu yleensä sekoitettu kasvisto. Metastasoivassa maksasyöpä, diabetes, alkoholismi on suurempi todennäköisyys sairastua maksan paise.

Elimet enemmistönä maksan paiseita ovat aerobisia gram-negatiivisia basilleja, enterokokit, streptokokit ja anaerobeja.

Merkit ja oireet

Kliiniset ilmentymät riippuvat osallistumisaste. Joillakin potilailla paise kirjataan vasta ruumiinavauksen jälkeen tappaa toisen tautia esiintyi.

Oireita maksan paise alkaa yleensä yhtäkkiä amebic paise, alku on salakavala. Yhteinen oireita ovat vatsakipu, laihtuminen, kuume, vilunväristykset, hikoilu, pahoinvointi, oksentelu ja anemia. Merkkejä oikeuden pleuraeffuusiota kuten hengenahdistus ja keuhkopussin kipu, jos paise ulottuu aukon kehitystä. Maksavauriot voivat aiheuttaa keltaisuutta.

Diagnoosi maksan paise

Ultraääni ja tietokonetomografia (CT), jossa varjoaine voi tarkasti määritellä intrahepaattinen vauriot ja arvioimaan vatsan patologia. Perkutaaninen punktiomenetelmällä on paise voidaan suorittaa diagnostisia testejä tunnistaa aiheuttava organismi. Magneettikuvaus kontrastia voi olla tarkka menetelmä diagnosoinnissa maksan paiseita ..

Laboratorioarvojen muutokset ovat seerumin ASAT, ALAT, AFOS ja bilirubiini, solu, joka on lisännyt valkosolujen ja pienentää seerumin albumiini tasolla. Maksan paise, veri kulttuuri voi tunnistaa rikkoneen bakteerit, amebic paise, ja uloste kulttuurin ja serologiset testit voidaan eristää hemagglutinaation E. histolytica

Maksa paiseita - Hoito

antibioottihoidolla yhdessä salaojitus, on ensisijainen hoito maksan paise. Pereutaneous kuivatus-tai ultraäänitutkimuksella ja / tai CT ohjausta riittää yleensä evakuoida mätä. Leikkaus voidaan tehdä valua mätä potilaista, joilla oli epästabiili ja jatkuva sepsis (vaikka ei-kirurginen hoito) ja potilaiden jatkuva kuume (kestävät kauemmin kuin 2 viikkoa) läpitunkeva salaojitus ja riittävä hoito antibiooteilla. Yhteinen yhdistelmä on ampisilliini-, amino-glykosideja ja joko metronidatsolin tai klindamysiini. Kolmannen sukupolven kefalosporiinit voivat korvata aminoglykosidit potilailla riski munuaistoksisuuden. Jos aiheuttaja organismit tunnistetaan, antibiootti kuuri olisi muutettava sopivaksi potilaan herkkyyttä. Suonensisäisiä antibiootteja tulisi antaa 14 päivää ja sitten muuttaa oraalisten valmisteiden suorittaa kurssin kuusi viikkoa. Leikkaus on varattu suolen perforaatio ja revetä osaksi sydänpussin.