Maksan rasvoittuminen - kuvia

Maksan rasvoittuminen - viittaa kertymistä maksan rasvan potilailla, jotka vetävät vähän tai ei alkoholia.

Maksan rasvoittuminen - Syyt, oireet

Syyt

Kun rasvamaksa ei johdu alkoholista, tämä tapahtuu, kun maksassa on vaikeuksia hajottaa rasvoja, aiheuttaen "construction" rasvaa maksan kudoksissa. Lääkärit eivät tiedä tarkalleen, mikä aiheuttaa tämän. On olemassa erilaisia ​​sairauksia, jotka voivat aiheuttaa tämän tilan.

Maksan rasvoittuminen voi olla monenlaisia ​​- Lomakkeet ovat:

Alkoholittomat rasvamaksa. Laskeuma rasvaa maksassa ei ole normaalia. Yksinkertaisimmillaan, rasvamaksa voi aiheuttaa ylimääräistä maksa rasvaa, mutta ilman komplikaatioita. Tämä ehto on pidettävä hyvin yleisiä.
Alkoholiton steatohepatitis. Kun pieni joukko ihmisiä, joilla on rasvamaksa, rasvan aiheuttaa maksan tulehdusta. Tämä voi heikentää maksan toimintaa ja voi aiheuttaa komplikaatioita.
Maksan rasvoittuminen liittyy maksakirroosi juomia. Maksatulehdus johtaa arpeutuminen maksakudosta. Ajan myötä nämä arvet voivat olla niin vakavia, että maksa ei toimi kunnolla (maksan vajaatoiminta).

Merkit ja oireet

Maksan rasvoittuminen yleensä aiheuta oireita. Kun tämä tapahtuu, ne voivat olla:

Väsymys
Kipu oikeassa yläkulmassa vatsa
Laihtuminen

Diagnoosi

Testit ja menettelyt diagnosoida alkoholiton rasvamaksa ovat:

Verikokeet. Kun havainto maksan toiminta, mukaan lukien testit maksan entsyymejä, jotka auttavat diagnoosin.
Imaging menettelyjä. Onko diagnosoida rasvamaksa ja ovat ultraääni, tietokonetomografia ja magneettikuvaus.
Testaus maksakudosta. Jos epäilet vakavampi sairaus voidaan käyttää menettely poistaa maksan kudosnäyte (biopsia). Kudosnäyte tutkitaan laboratoriossa etsiä merkkejä tulehduksesta ja arpia. Maksabiopsiassa tapahtuu tavallisesti pitkä neula lisättiin ihon läpi ja maksasolut poistamiseksi maksassa (biopsia).

Maksan rasvoittuminen - Hoito

Ei ole tavanomaista hoitoa rasvamaksa. Sen sijaan voit käsitellä riskitekijöitä, jotka vaikuttavat rasvamaksa. Esimerkiksi, jos olet lihavilla pitäisi laihtua ruokavalion ja liikunnan sekä joissain tapauksissa lääkkeitä ja leikkausta. Jos lääke aiheuttaa rasvamaksa, sen täytyy keskeyttää tai korvata vastaavalla.

Ehkäisy

Jotta voitaisiin vähentää riskiä rasvamaksa voidaan toteuttaa seuraavasti :

Valitsemaan terveellisen ruokavalion. Terveellinen ruokavalio perustuu vihanneksia, hedelmiä, täysjyvätuotteita ja terveellisiä rasvoja.
Säilyttämään terveen painon.
Käytä kemikaaleja huolellisesti. Jos työskentelet kemikaaleja, noudata turvallisuutta edellyttämät toimenpiteet valmistajan ohjeiden mukaisesti.

Vaihtoehtoinen lääketiede

Vaihtoehtoinen käsittelyt on havaittu olevan hyödyllinen hoidettaessa rasvamaksa.

Vai ei useista tutkimuksista vitamiinilisän hoitoon rasvamaksa, mutta tulokset olivat pettymys. Teoriassa vitamiineja kutsutaan antioksidantit voivat suojata maksassa pienentämällä tai mitätöimistä aiheuttamia tulehduksia. Mutta tutkimukset vitamiinilisän eivät tue tätä.

Turvallisin tapa lisätä antioksidantteja on syödä enemmän hedelmiä ja vihanneksia.