Peräpukamat - kuvia

Peräpukamat - Ovatko turvoksissa ja tulehtunut laskimot ympäri peräaukon tai pienempi peräsuoleen. Peräsuolen on viimeinen osa suolistossa johtaa peräaukko.

Ulkoiset peräpukamat sijaitsevat ihon peräaukon ympärillä. Sisäiset peräpukamat kehittää alemman peräsuolessa. Sisäiset peräpukamat voi työntyä läpi peräaukko. Useimmat hemorrhoid sisällä peräsuolen prolapsi turvautua omaan.

Peräpukamat - Syyt, oireet

Syyt

Peräaukon tai peräsuolen laskimot aiheuttaa peräpukamia. Monet tekijät voivat tätä turvotusta, esimerkiksi:

Toinen syy peräpukamien heikkenee kudoksen peräsuolen ja peräaukon jota esiintyy iän.

Raskaus voi aiheuttaa peräpukamia lisäämällä painetta vatsan, mikä voi lisätä suonet alemman peräsuolen ja peräaukon. Useimmille naisille, peräpukamat johtuu raskaudesta häviävät synnytyksen jälkeen.

Merkit ja oireet

Yleisin oire sisäiset peräpukamat on kirkkaan punainen veri ulosteessa, wc-paperi tai wc. Prolapsed sisäiset peräpukamat eivät ole yleensä kivulias. Prolapsed peräpukamat usein cauzeza kipua, epämukavuutta ja peräaukon kutina.

Veritulppa voi syntyä ulkoisia peräpukamia. Veritulppa laskimoon kutsutaan tromboosi. Thrombosed ulkoiset peräpukamat aiheuttaa verenvuotoa, kivulias turvotus tai kovettuma peräaukon ympärillä. Kun veritulppa liukenee, ylimääräinen iho jää taakse. Iho saattaa ärtyä ja aiheuttaa kutinaa.

Liiallinen ponnistelua, hankaus tai puhdistus peräaukon ympärillä voi olla oireita kuten kutinaa ja ärsytystä huonommin.

Peräpukamat eivät ole vaarallisia. Oireet häviävät yleensä muutamassa päivässä, ja jotkut ihmiset peräpukamia ei ole mitään oireita.


Diagnostinen

Lääkäri tutkii peräaukon ja peräsuolen onko henkilö on peräpukamia. ja peräpukamat oireet ovat samankaltaisia ​​oireita muita peräaukon ongelmia, kuten halkeamat, paiseet, syylät ja polyypit.

Lääkäri suorittaa fyysinen tentti etsiä näkyviä peräpukamat. Eturauhasen tentti hansikkaat sormella, voideltiin ja anuscop voidaan tarkastella peräsuoleen.

Perusteellinen arviointi ja asianmukaisen diagnoosin lääkäri on tärkeää aina, kun henkilö on verenvuoto peräsuolesta tai verta ulosteessa. Verenvuoto voi olla oire muista ruoansulatuskanavan sairaudet, kuten paksusuolen syöpä.

Lisätutkimukset voivat suorittaa muiden syiden poissulkemiseksi verenvuodosta, varsinkin ihmiset 40 vuotta tai vanhempi:

Peräpukamat - Hoito

yksinkertaisia ​​ruokavalion ja elintapojen muutoksia usein vähentää turvotusta ja lievittää oireita peräpukamat peräpukamat. Syöminen kuitupitoinen ruokavalio voi tehdä ulosteet pehmeämpiä ja helpompia kulkea, mikä vähentää painetta peräpukamat aiheuttamia kovia.

Kuitu esiintyy kasveissa. Ihmisen elimistö ei pysty sulattamaan kuitua, mutta kuitu auttaa parantamaan ruoansulatusta ja estää ummetusta. Hyviä kuidun lähteitä ovat hedelmiä, vihanneksia ja täysjyvätuotteita.

Lääkäri voi ehdottaa ottaen myös ulosteet huuhteluaine tai irtotavarana kuitu täydentää kuten psyllium (Metamucil) tai metyyliselluloosa (Citrucel).

Muut muutokset, jotka voivat lievittää oireita peräpukamat ovat

voiteet ja peräpuikot voivat tilapäisesti lievittää kipua ja kutinaa peräpukamia. Nämä hoidot tulisi käyttää vain lyhyen aikaa, koska pitkäaikainen käyttö voi vahingoittaa ihoa.

Jos kotiin hoidot eivät lievittää oireita, hoito voi olla tarpeen, kun suoritetaan lääkärin vastaanotolla tai sairaalassa. Avohoito sisäisen peräpukamat ovat:

suuri ulkoinen peräpukamat sisäiset peräpukamat reagoi muihin hoitoihin voidaan poistaa kirurgisesti.