Pienet suolen kiertymä - kuvia

Pienet suolen kiertymä - kuvia

copyright:
ajronline.org

 

Pienet suolen kiertymä - on suolitukos, jossa silmukan suolen kiertää toisiaan epänormaalisti.

Pienet suolen kiertymä - Syyt, oireet

Syyt
tapahtuu yleensä potilailla (yleensä lapset), jotka ovat alttiita tämän ehdon. Segmentaalinen kiertymä esiintyy kaiken ikäisillä potilailla, yleensä taipumus johtuu epänormaali suolen sisällön (esim. meconium ileus). Suolen kiertymä ja umpisuoli, poikittainen paksusuoli tai sigmoid esiintyy yleensä aikuisilla, pienin altistavia tekijöitä, kuten ylimääräinen kudos ja suoliston ummetus.
Merkit ja oireet

Riippumatta syystä, ohutsuolen kiertymä aiheuttaa oireita kahdella eri mekanismilla.

Yksi on suolitukos, joka ilmenee vatsan turvotus ja oksentelu.
Toinen on hapenpuute (menetys veren virtaus) ja vaikuttaa osa suolen.

Suolen kiertymä aiheuttaa kovaa kipua ja progressiivinen vahinkoa suolen seinämän, jossa kaasun ja nesteen kertyminen haittaa suoliston. Lopulta tämä voi johtaa kuolioon vaikuttaa suolen seinämän, asidoosi ja kuolema. Akuutti suolen kiertymä siis vaatii välitöntä leikkaus-alueella sekä suolen ja mahdollisesti poistaa kaikki osat ja upposi.

Suolen kiertymä on yleinen keski-ikäisillä ja iäkkäillä miehillä. Suolen kiertymä voi esiintyä myös harvinainen komplikaatio ihmisiä tarpeeton paksusuolen normaali anatominen vaihtelu aiheuttaa ylimääräisiä silmukoita suolen.

Sigmoid kiertymän on yleisin maha-suolikanavan kiertymän ja vastaa 8% suoliston esteitä. Sigmoid kiertymä on erityisen yleistä vanhukset ja ummetusta potilaita. Potilaat ovat vatsakipu, turvotus ja ummetus.

Diagnoosi

Testit diagnosoida ohutsuolen kiertymä ovat:

Vatsan röntgenkuvat.
Tietokonetomografia tomografia tai magneettikuvaus skannaus.

Pienet suolen kiertymä - Hoito

Laparotomy (kirurginen toimenpide, johon liittyy suuri viilto, vatsan pääsy vatsaonteloon.) Purkautumisen tekemällä sigmoidoskopiaa ja peräsuolen Intubaatioputken, seurata merkkejä suoliston iskemian 2-3 päivää, jos ei ole parannusta, kirurginen toimenpide oli laparotomy (sigmoid resektio ja ensisijainen anastamosis) trans-pohjukaissuolen bändi.