Pinworm - kuvia

Pinworm - on yleisin tyyppi tartunnan suolistomatoja ovat ohuita ja valkoinen, joka mittaa noin: naaras noin 8-13 mm, ja mies 2-5 mm pitkä.
Kun tartunnan saanut henkilö nukkuu, naispuolinen pinworms talletettu tuhansia munia taittuu ihon peräaukon ympärillä. Vaikka suurin osa tartunnan saaneista ihmisistä pinworms ole mitään oireita, jotkut ihmiset ovat peräaukon kutina ja levoton uni ..
Pinworm esiintyy useimmiten kouluikäisiä lapsia, mikroskooppinen munat leviävät helposti vauvasta lapselle - varsinkin jos lapset laiminlyövät pesemään kätensä wc-käynnin jälkeen ja ennen ruokailua.

Pinworm - Syyt, oireet

Syyt

Pinworm voi vahingossa niellä pinworm munia. Mikroskooppinen munat voidaan kuljettaa suun kautta saastuneen ruoan, juoman tai pesemättömät kädet. Kun niellään, munat pääsee suolistoon ja kypsyä muutaman viikon.

Pinworm munat voi elää kaksi-kolme viikkoa ulkopinnat. Voit tartu pinworms jos syöt saastuneesta ruoasta tai juomasta tai kosketa saastuneelle pinnalle ja sitten koskettaa suuhun.

Merkit ja oireet

Oireita pinworm infektioita ovat:

Kutinaa peräaukon tai emättimen alue
Unettomuus, ärtyneisyys ja levottomuus
ajoittainen vatsakipu ja pahoinvointi

Jotkut ihmiset pinworms ole mitään oireita.

Diagnoosi

Diagnoosi pinworm infektio on yksinkertaisesti löytää munat. Yleisin tapa kerätä pinworm munia käsittää kostuttaa peräaukon alueen kanssa liimapintaa pala läpinäkyvä teippiä. Tämän jälkeen nauha tutkitaan mikroskooppisesti .

Pinworm - Hoito

Helppo pinworm infektio tai tulehdus ilman mitään oireita, ei tarvinnut hoitoa. Jos hoito on tarpeen, lääkäri määrää lääkkeitä kaikille perheenjäsenille infektion estämiseksi ja tartunnoilta. Yleisin anti-loista lääkkeitä pinworms ovat:

Mebendatsoli (Vermox)
Albendatsoli (Albenza)
Pyrantel (Pin-X)

Se voi näkyä lieviä ruoansulatuskanavan haittavaikutuksia hoidon aikana ja ehkä useita annoksia päästä eroon pinworms kokonaan.

Ehkäisy

Tapoja auttaa leviämisen estämiseksi pinworm munat ovat:

Pesu aamulla. Aamu pesu peräaukon alueella voi vähentää pinworm munat kehon. Suihku voi estää mahdollinen uudelleen kontaminaatio pesuveden mukana.
Pesemällä kuumalla vedellä. Pesu vuodevaatteet, yö vaatteet, liinavaatteet ja pyyhkeet kuumaan veteen auttaa tappamaan pinworm munia. Vältä naarmuja. Vältä raapimista peräaukon alueella.
Pese kätesi. Voit vähentää riskiä saada tai pinworm infektion leviämistä, varmista, että peset kädet kun suolen ja ennen ruokailua.