Polykystinen maksasairaus - kuvia

 

Polykystinen maksasairaus - on sairaus, jossa monet kystat muodostua maksaan, on perinnöllinen kunnossa.

Polykystinen maksasairaus - Syyt, oireet

syyt

Useimmissa tapauksissa polykystinen maksasairauden aiheuttama mutaatio PRKCSH tai SEC63, vaikka muitakin geenejä ovat mahdollisesti mukana. PKD1-geeni koodittaa proteiinia synteesi-policistina joka ilmentyy solukalvossa munuaistiehyiden soluja, haiman ja sappitiehyiden epiteelin solujen ja ihon soluja. Toinen geeni on noin samankaltaisuutta PKD1 PKD2.Merkit ja oireet

Useimmissa tapauksissa tauti on oireeton, mutta potilaat voivat kuvata vatsavaivoja liittyä. Siinä tapauksessa, että mitään ongelmia ja rakkuloita infektion kuumetta voi esiintyä. Ja keltaisuutta voi esiintyä, jos sappiteiden puristetaan kysta. Kaiken kaikkiaan 50% potilaista on munuaisten kystat. Haima, perna ja keuhkoihin voi vaikuttaa kysta. Tauti vaikuttaa myös sekä miesten että naisten.

Polykystinen maksasairaus - Hoito

Hoito polykystinen maksasairaus riippuu vaihe on sairaus, potilaan yleinen terveydentila ja onko nykyinen PKD. Monet potilaat eivät tarvitse hoitoa.

Leikkauksen poistaa nesteen sisältö kysta voi johtaa monimutkaisiin kanssa muodostumisen ascites (liiallinen määrä nestettä vatsaonteloon) massiivisia.

Laparoskooppinen kysta punktio muita lääketieteellisiä menetelmiä voidaan käyttää poistamaan kystat ..

Maksan siirto tehdään, kun sairaus on vakava.