Ruoansulatushäiriöt - kuvia

 

Ruoansulatushäiriöt - tai vatsavaivat, on yleinen termi, joka kuvaa epämukavuutta ylemmän vatsa. Ruoansulatushäiriöt ei ole sairaus vaan joukko oireita, kuten turvotus, röyhtäily ja pahoinvointi. Ruoansulatushäiriöt, vaikka yhteisiä, voi vaihdella henkilöstä. Oireita ruoansulatushäiriö voidaan huopa satunnaisesti tai useita kertoja päivässä.

Ruoansulatushäiriöt - Syyt, oireet

Syyt

On useita mahdollisia syitä, jotka tuottavat ruoansulatushäiriöt. Jotkut elintapojen ja mitä syödä ja juoda.

Ruoansulatushäiriöt voi myös aiheuttaa muita ruoansulatuskanavan olosuhteissa.

Yleisiä syitä ovat:

- Ylensyönti
- Syöminen nopeasti
- Rasvainen tai öljyinen elintarvikkeita
- Mausteiset ruoat
- Liian paljon kofeiinia
- Liikaa alkoholia
- Liikaa suklaata
- Liian monta virvoitusjuomat
- Tupakointi
- Hermostuneisuus
- Emotionaalinen trauma
- Lääkkeet, kuten antibiootit, asetyylisalisyylihappo ja tulehduskipulääkkeet
- Vatsakatarri (gastriitti)
- Haimatulehdus (pankreatiitti)
- Peptiset haavaumat
- Sappikivet
- Maha Cancer

Kun kyse ruoansulatushäiriöt ei löydy perusteellisen arvioinnin, henkilö voi olla toiminnallinen dyspepsia. Funktionaalinen dyspepsia on tyyppiä ruoansulatus, jotka voivat vaikuttaa mahalaukun ottamaan vastaan ja sulattaa ruokaa ja sitten ruoka saavuttaa ohutsuolen.

Merkit ja oireet

Useimmilla ruoansulatushäiriö olla yksi tai useampi oireita, kuten:

Tunne täysiä aterioita. Et ole syönyt paljon pöydän, mutta jo nyt voit tuntea täysin ja ei syö.
Tunne koko aterian jälkeen. Täyteyden kauemmin kuin sen pitäisi.
Kipu ylemmän vatsa. Tunnet lievästä vaikeaan kipua välisellä alueella pohjan rintalastan (rintalastan) ja napa.
Burning ylemmän vatsa. Tunne epämiellyttävä kuumuus ja polttava tunne siitä rintakehän alaosan ja navan.

Harvinaisempia oireita, jotka voivat tulla ruoansulatushäiriöitä, ovat:

Pahoinvointi.
Turvotus.

Diagnoosi

Voit tutkia oireita ruoansulatushäiriöt, lääkäri voi tarkistaa sairaushistoria ja suorittaa fyysinen tentti. Voit sulkea pois muita ehtoja, jotka voivat aiheuttaa ruoansulatushäiriöitä, lääkäri voi määrätä testejä kuten:

X-ray sekä ruokatorven, mahalaukun ja ohutsuolen. Tätä testiä käytetään röntgensäteilyä, jotta kuvia kehon. Blood, hengitys-tai jakkara testi. Ne auttavat onko syy mahahaava oireita. Ylemmän ruoansulatuskanavan endoskopia. Pitkä putki, ohut ja kamera kiinni työnnetään suuhun alas ruokatorveen ja mahalaukkuun. Hakusi poikkeavuuksia ja saattavat poistaa kudosta (biopsia) tutkittavaksi.
Vatsan ultraääni.
Vatsan CT.

Ruoansulatushäiriöt - Hoito

Useimmat aineet on suunniteltu vähentämään mahahapon.

Tyypit lääkkeiden ruoansulatushäiriöt ovat:

Antasidit.
antagonistit H-2-reseptorin (H2RAs). Niihin kuuluvat Axid, Tagamet, Pepcid ja Zantac. Ne vähentävät mahahapon ja ruoansulatus tukea, mutta ei niin nopeasti - kuten antasidit. Haittavaikutuksia voivat olla päänsärky, pahoinvointi, oksentelu, ummetus, ripuli ja mustelmia tai verenvuotoa.
Pumppu estäjät (protonipumppuinhibiittorilääkkeet). Aciphex, Nexiumin, Prevacid, Prilosec, Protonix ja ZEGERID ovat tehokkain henkilö on myös refluksitauti. Nämä lääkkeet vähentävät mahahapon eritystä ja ovat vahvempia kuin H2RAs. Ne ovat saatavissa reseptillä. Mahdollisia haittavaikutuksia ovat selkäkipu, kipu, yskä, päänsärky, huimaus, vatsakivut, pahoinvointi, kaasu, oksentelu, ummetus ja ripuli.
Antibiootteja. Jos bakteeri aiheuttaa mahahaava (Helicobacter pylori) aiheuttaa ruoansulatushäiriöt, lääkäri voi määrätä antibioottia. Haittavaikutuksia ovat vatsavaivat, ripuli ja sieni-infektioita. Masennuslääkkeet. Jos yksityiskohtainen arviointi ei kerro syy oireita ja yli tavanomaisen hoitoja, lääkäri voi suositella masennuslääkkeenä. Nämä reseptilääkkeet voivat parantaa epämukavuutta ruoansulatushäiriöt, vähentämällä tunne kipua. Haittavaikutuksia voivat olla päänsärky, pahoinvointi, yöhikoilu, levottomuus ja ummetus.

Vaihtoehtoinen lääketiede

Yrttitee mintulla. psykologisia menetelmiä, kuten rentoutumista tekniikoita, kognitiivinen terapia ja hypnoosi. Käyttämällä kasvi STW 5, joka on valmistettu mintulla ja kuminaa. Muista, että riskinotto yrttejä, koska niitä ei ole säännelty.