Ruokatorven laskimolaajentumat - kuvia

Ruokatorven laskimolaajentumat - kuvia

copyright:
www.gihealth.com

 

Ruokatorven laskimolaajentumat - suonet ovat poikkeavia, laajennettu alempi ruokatorvi. Ruokatorven varices esiintyy useimmiten ihmiset, joilla on vakava maksasairaus.

Ruokatorven laskimolaajentumat - Syyt, oireet

Syyt
Ruokatorven varices kehittää, kun normaali veren virtausta maksaan on hidastunut. Usein veren virtausta hidastaa arpeutumista maksan aiheuttama maksasairauden. Sitten otetaan verta takaisin lähellä verisuonet, jotka ovat pienempiä, kuten ruokatorven, aiheuttaen purjeet paisua. Joskus, ruokatorven laskimolaajentumat voi revetä ja aiheuttaa hengenvaarallisen verenvuodon.
ruokatorven suonikohjut ovat usein komplikaatio maksakirroosi - peruuttamaton arpeutuminen maksa. Muut sairaudet ja edellytykset voi myös aiheuttaa ruokatorven laskimolaajentumat. Ne ovat:

Maksan vajaatoiminta (kirroosi). Useita maksasairaus voi johtaa maksakirroosi, kuten hepatiitti, alkoholin aiheuttama maksasairaus ja sappiteiden sairaus nimeltä maksakirroosi.
Verihyytymä (tromboosi). Verihyytymä porttilaskimoon tai laskimoon nimeltään porttilaskimoon toimittaa pernan suoneen voi aiheuttaa ruokatorven laskimolaajentumat. Loinen infektio.
Oireyhtymä, joka aiheuttaa veren tukea häntä maksassa. Budd-Chiari-oireyhtymä on harvinainen sairaus, joka aiheuttaa verihyytymiä ja voi estää laskimot, jotka kuljettavat verta pois maksa.

Merkit ja oireet

ruokatorven suonikohjut yleensä tuota mitään merkkejä tai oireita, elleivät ne vuotavat ja ne sisältävät:

Oksentelu veren
Verinen uloste
Shock, vaikeissa tapauksissa

Diagnoosi

Testit diagnosoida ruokatorven laskimolaajentumat ovat:

Endoskopia ruokatorveen.
Kuvantamistutkimuksissa. CT ja MRI voidaan diagnosoida ruokatorven laskimolaajentumat. Nämä testit mahdollistavat myös tutkia maksan porttilaskimoon liikkeelle.

Ruokatorven laskimolaajentumat - Hoito

Hoidot alentaa verenpainetta porttilaskimoon voi vähentää vuotoriskiä ruokatorven laskimolaajentumat. Hoidot voivat olla:

Lääkehoito hidastaa verenkiertoa porttilaskimoon. T beetasalpaajaa voi vähentää verenpainetta porttilaskimoon, vähentää vuotoriskiä. Näitä lääkkeitä ovat propranololi (inderal, Innopran) ja nandolol.
Hoitoa käytetään endoskoopin Kiertokäynti ruokatorven ja pistää lääkitys.

Verenvuoto varices hengenvaarallinen ja välitön hoito on tärkeää. Hoidot käytetään pysäyttää verenvuoto ovat:

Käytä kuminauhojen sitoa hänen ranteensa.
Pistäminen ratkaisu suoniin verenvuoto. Vuoden tähystys on suonikohjuja ruiskutetaan ratkaisun kutistuu niitä. Komplikaatiot voivat olla perforaatio ruokatorven ja arpeutuminen ruokatorven, joka voi aiheuttaa nielemisvaikeuksia (nielemisvaikeudet).
Lääkehoito hidastaa verenkiertoa porttilaskimoon. Huumeet voi hidastaa veren virtausta sisäelimiin vähentää painetta suoneen. Huume kutsutaan Oktreotidi (Sandostatinin) käytetään usein yhdessä tähystyksessä hoidon hoitoon verenvuotoa ruokatorven laskimolaajentumat. Uudelleenohjaus verenvirtauksen poispäin porttilaskimoon. Transjugular intrahepaattinen portosystemic shuntti on pieni putki joka on sijoitettu porttilaskimoon ja maksan suoneen, joka kuljettaa verta maksa takaisin sydämeen.
Maksansiirto. Maksansiirto on vaihtoehto ihmisille, joilla on vakava maksasairaus.

Ehkäisy

Jos sinulla on todettu maksasairaus, niin:

Älä juo alkoholia. Ihmiset, joilla on maksasairaus usein kehotetaan lopettamaan juomisen, koska alkoholi käsitellään maksassa. Terveellinen ruokavalio. Valitse ruokavalio perustuu hedelmiä ja vihanneksia. Valitse täysjyvätuotteita ja vähärasvaista proteiinia lähteistä. Leikkaa alas rasvaisia ruokia ja paistettuja ruokia.
Säilyttämään terveen painon. Ylimäärä rasvaa voi aiheuttaa maksavaurioita.
Vähennä riskiä hepatiitin. Samoja neuloja ja suojaamaton seksi saattaa lisätä riskiä hepatiitti B-ja C-hepatiitti B-rokotteen tulee