Ruokatorven refluksitaudin - kuvia

Ruokatorven refluksitaudin - kuvia

copyright:
medicinenet.com

Ruokatorven refluksitaudin - on krooninen ruoansulatuskanavan sairaus, joka ilmenee alemman ruokatorven sulkijalihaksen avautuu spontaanisti, eri aikoja, tai ei sulkeudu kunnolla ja mahan sisältö nousee ylös ruokatorveen.

Ruokatorven refluksitaudin - Syyt, oireet

Syyt
Refluksitauti yleisesti aiheuttaa happamat röyhtäykset tai sapen ruokatorveen.
Kun nieltävä, alempi ruokatorven sulkijalihaksen, pyöreä kaista lihaksen alaosassa ruokatorven rentouttaa sallimaan elintarvikkeen ja nesteen virrata mahaan. Sitten se sulkeutuu uudelleen.

Jos tämä venttiili rentouttaa epänormaalisti tai heikkenee, mahahapon voidaan työntää takaisin ruokatorveen, mikä aiheuttaa usein närästystä ja häiritsevät jokapäiväistä elämää. Työntämistä happo voi ärsyttää ruokatorvea limakalvon ruokatorven, aiheuttaa se tulehtuvat (ruokatorvitulehdus). Ajan myötä tulehdus voi heikentää ruokatorvea ja aiheuttaa komplikaatioita, kuten verenvuoto tai hengitysvaikeuksia.

Merkit ja oireet

oireita ovat:

Polttava tunne rinnassa (närästys), joskus leviää kaula, hapan maku suussa
Rintakipu
Nielemisvaikeudet (nielemisvaikeudet)
Kuiva yskä
Käheys tai kurkkukipu
Ruoan pulauttelu ja hapan neste (happorefluksin)
Tunne pala kurkussa

Diagnoosi

Jos sinulla on usein jaksot närästystä tai muita oireita ominaisuus refluksitaudin voi tehdä seuraavat testit ja menettelyt diagnoosi, kuten:

Rays - X ylemmän ruoansulatuskanavan.
Endoskopia. Endoskopia on tapa kurkistaa ruokatorveen. Aikana endoskopia, lääkäri lisätään ohut putki, joustavaa, joissa valo ja kameran (endoskooppi) alas kurkusta. Endoskooppia sallii lääkärin tutkimaan ruokatorveen ja mahalaukkuun. Testi seurata määrä happoa ruokatorveen.
Testi mittaa liikkeen elintarvikkeiden ruokatorveen. Testi edellyttää saattamisesta katetrin kautta nenän ja ruokatorveen.

Ruokatorven refluksitaudin - Hoito

Hoito voi koskea yhtä tai useampaa elämäntapojen muutoksia, lääkitys tai leikkaus.

Lifestyle muutokset

Jos tupakoit, lopeta laaksot.
Vältä ruokia ja juomia, jotka pahentavat oireita.
Painon menetyksen, jos tarpeen.
Syö usein pieniä aterioita.
Käytä löysiä vaatteita.
Vältä nukkuu 3 tuntia aterian jälkeen.

Lääkkeet

Antasidit yleensä suositellaan närästyksen. Antasideja voi olla haittavaikutuksia, jotka voivat aiheuttaa ripulia ja voi aiheuttaa ummetusta. Alumiini ja magnesium-suolat ovat usein yhdessä yhden tuotteen tasapainoa näitä vaikutuksia.

Vaahdonestoaineita, kuten gaviscon, joka kattaa mahan sisällön kanssa vaahtoa estämiseksi palautusjäähdyttäen.

H2-salpaajia kuten simetidiini (Tagamet HB), famotidiinia (Pepcid AC), nizatidine (Axid AR), ja ranitidiini (Zantac 75), joka vähentää hapon muodostumista.

Tuottajahintaindekseihin kuuluvat omepratsoli (Prilosec, ZEGERID), lansopratsoli (Prevacid), pantopratsolia (Protonix), rabeprazol (Aciphex), esomepratsoli (Nexium), jotka ovat saatavissa reseptillä.

Leikkaus

Leikkaus on vaihtoehto kun lääkehoito ja elintapojen muutokset eivät lievittää oireita refluksitauti. Leikkaus voi olla järkevä vaihtoehto elämään ilman huumeita ja epämukavuutta.