Ruokatorven spasmi - kuvia

Ruokatorven spasmi - kivuliaat lihaskouristukset vaikuttavat ruokatorveen. Ruokatorven kouristukset voi tuntua vakava ja äkillinen rintakipu, joka kestää jopa useita minuutteja. Ruokatorven kouristukset yleensä esiintyy harvoin.

Ruokatorven spasmi - Syyt, oireet

Syyt

Kukaan ei tiedä selvästi, mikä aiheuttaa ruokatorven kouristukset. Normaali ruokatorven (terve) koordinoidun sarjan lihassupistukset siirrä ruokaa vatsaan. Ruokatorven kouristukset häiritä tätä prosessia.

On olemassa kahden tyyppisiä ruokatorven kouristus:

Hajanainen ruokatorven kouristus. Potilaat, joilla on diffuusi ruokatorven spasmi on ajoittaista supistukset ruokatorven lihakset jotka liittyy usein ruoan pulauttelu ja nesteitä.
Ruokatorven "Pähkinänsärkijä". Ihmiset, joilla on tuskallisia Pähkinänsärkijä ruokatorvi on vahva supistukset ruokatorven lihaksissa. Kahden tyyppisiä ruokatorven kouristukset, Nutcracker ruokatorven on vähemmän todennäköisesti aiheuttaa pulauttelu ruokaa ja nesteitä.

Merkit ja oireet

Merkit ja oireet ruokatorven häiriöt ovat:

Rintakipu, usein kovaa, joka voidaan sekoittaa sydämen kipu (angina)
Nielemisvaikeudet (nielemisvaikeudet)
Tunne, että jotain on juuttunut kurkkuun.
Paluu ruokaa ja nesteitä suuhun (regurgitaatio)

Diagnoosi

Diagnoosi ruokatorven spasmi voidaan perustua:

Rays - X ruokatorveen.
Testi arvioimiseksi esofaguksen lihaksia. Esittelyssä ohut putki kautta nenän tai suun ruokatorveen tehokkuuden mittaamiseen niellä lihaksia ruokatorveen.
Endoskopia sisällä ruokatorveen.

Ruokatorven spasmi - Hoito

Hoito satunnaisesti kouristuksia ei tarvita. On tärkeää havaita, että laukaisee kouristuksia ruokatorven kouristuksia ja yrittää välttää näitä tilanteita.

Jos ruokatorven häiriöt ovat vaikeita syöminen ja juominen, voi suositella seuraavista hoidoista:

Hoitoon närästys ja refluksitauti voi aiheuttaa kouristuksia ja kohdella taustalla psyykkisiä häiriöitä, kuten ahdistusta tai masennusta, joka voi lievittää ruokatorven kouristukset.
Lääkkeitä rentoutua ruokatorven lihakset (Isordil), nifedipiini (Procardia), diltiatseemi (cardizem, Tiazac) tai dicyclomine (Bentyl).
Masennuslääkkeet: kuten amitriptyliini, imipramiini (Tofranil) ja tratsodoni, vähentää kipua.
Kirurgia. Harvoissa tapauksissa leikkaus voi olla vaihtoehto, jos muut hoidot ovat epäonnistuneet. Yhtenä vaihtoehtona on kirurginen toimenpide, jotta ruokatorven supistelua heikompi halkaisemalla lihaskouristuksia esiintyy (myotomia).