Salmonelloosi - kuvia

Salmonelloosi - on infektio vuoraukseen ohutsuolen aiheuttama Salmonella-bakteerit.

Salmonelloosi - Syyt, oireet

Syyt

Salmonella enterokoliitti on yksi yleisimpiä ruokamyrkytyksen. Tämä tapahtuu, kun niellä ruokaa tai vettä, joka on salmonellan saastuttamaa bakteereja. Kaikki ruoka voi saastua, jos ruoanvalmistukseen olosuhteet ja välineet ovat epähygieeniset.

Tartunta on mahdollinen, jos:

He syövät kalkkunaa, kanaa tai munia, joita ei ole säilytetty oikein ja / tai on jäädytetty ja pakastaa uudelleen.
Jotkut perheenjäsenille salmonellaa viime aikoina.
Jos joku perheessä on sairaus kuten vatsatauti
Jos sinulla on lemmikkejä, tai liskoja, kilpikonnia, käärmeitä ja matelijoita kantavat salmonellaa Heikentynyt immuunijärjestelmä

Merkit ja oireet

Oireet näkyvät 8-48 tunnin kuluttua tartunnasta. Oireita ovat:

Vatsakipu ja kouristelua.
Vilunväristykset
Ripuli
Kuume
Lihas
Pahoinvointi
Oksentelu

Diagnoosi

Fysikaalinen tutkimus. Se voi esiintyä vatsan pieni vaaleanpunainen täplät.

Testit voidaan suorittaa muun muassa:

Jakkara kulttuuri salmonellan
Täydellinen verenkuva ero
Veriviljely
Kuumeinen / kylmä agglutinins
Testi spesifisiä vasta-aineita

Salmonelloosi - Hoito

Hoidon tavoitteena on korvata nesteitä ja elektrolyyttien menetetty ripuli. Elektrolyytti ratkaisut ovat saatavilla ilman reseptiä. Antidiarrheal lääkkeitä ei yleensä myönnetä, koska ne voivat jatkaa tartunnan. Jos sinulla on vakavia oireita, lääkäri voi määrätä antibiootteja.

Henkilöt, joilla on ripuli, jotka eivät voi juoda mitään, koska pahoinvointi on ehkä suonensisäisiä nesteitä. Tämä pätee erityisesti pienille lapsille. Kuume ja kipu voidaan hoitaa parasetamolia tai ibuprofeenia.

Vaihtaminen ruokavalio voi sisältää välttää elintarvikkeiden ruokavalio: banaanit, riisi, omenasosetta, ja paahtoleipää. Nämä elintarvikkeet joutuvat tekemään uloste vahvempikin.

Ehkäisy

elintarvikkeiden käsittely ja varastointi voi auttaa estämään Salmonella enterokoliitti. Käsien pesu on erittäin tärkeää erityisesti käsiteltäessä munia ja siipikarjaa.

Jos sinulla matelija, käsineitä käsitellessäsi eläimen ja sen ulosteet, sillä salmonella voi kulkea helposti eläimistä ihmisiin.