Sappirakon empyema - kuvia

Sappirakon empyema - kuvia

copyright:
wikisurgery.com

 

Sappirakon empyema - sisältöä, kun sappi on sisällöltään ja bakteerit voivat tehdä märkivä infektio nimeltä empyema sappirakon.

Sappirakon empyema - Syyt, oireet

Syyt

Sappirakon empyema muodostuu pääasiassa komplikaationa akuutti sappirakon tulehdus. Kun sappirakko bakteereja, tulehdus ja pysähtymiseen yhdessä akuutti sappirakon tulehdus sappirakon lumenia tuottaa ja täytä mätä. Jos hoito ei ole aika asentaa sepsis on yleensä johtavat perforaatio ilman viemäröintiä.

Merkit ja oireet

Oireita sappirakon empyema on hyvin samanlainen kuin akuutti kolekystiitti. Edistäminen tauti johtaa voimakas kipu oikeassa yläkulmassa vatsa, johon liittyy kuumetta (yli 39 astetta) ja vilunväristykset.

Diagnoosi

Laboratoriokokeet sappirakon empyema ovat CBC erittelylaskenta, maksan biokemia, protrombiiniaika ja aktivoitu osittainen tromboplastiiniaika.
Leukosytoosia lisääntyviä yli 15000 / dl (jossa vasen shift on ero) huolimatta asianmukainen antibioottihoito on tyypillinen sappirakon empyema. Kuitenkin tämä skenaario voi tapahtua yhdessä gangrenous kolekystiitti ja useita muita erotusdiagnoosin. Kun sappirakko empyema johtuvia monimutkaisia ​​akuutti kolekystiitti, maksa kemia havainnot liittyvät empyema on sappirakon on yleensä viitataan valikoimia, joka auttaa erottamaan tämän ehdon.
Veri kulttuurit ovat hyödyllisiä potilailla bakteremia, myönteisiä tuloksia auttaa suoraan antibioottihoitoa. Vaikka ultraääni on parempi tarkistaa tapauksia empyema todennäköisesti tauti on usein havaitaan tekemällä CT.

Sappirakon empyema - Hoito

Hoito antibiooteilla ja riippuen siitä, kuinka pitkälle tauti ja terveyden potilaan sappirakon leikkaus resektio.