Sikotauti - kuvia

Sikotauti - On virusinfektio, ensisijaisesti vaikuttaa parotid rauhasista ja / tai yksi kolme paria sylkirauhaset, alapuolella ja korvat. Tämä infektio voi aiheuttaa turpoaminen tai molempien korvasylkirauhasen rauhasia.

Sikotauti - Syyt, oireet

Syyt

Koska sikotauti on sikotauti-virus, se leviää hyvin helposti henkilöstä toiseen välityksellä tartunnan sylkeä. Se voi kestää Orion jo tartunnan saanut henkilö aivastaa tai yskii ja se tulee kosketuksiin tartunnan sylkeä. Se voi kestää jonkin sikotauti ja jakaminen työvälineitä tai kuppia. Sikotauti on virusperäinen sairaus kuten flunssa.

Merkit ja oireet

Joka viides tartunnan sikotauti ole mitään oireita. Kun on yleensä noin kaksi-kolme viikon kuluttua altistumisen viruksen ne voivat sisältää:

Kivulias sylkirauhasten tai toinen tai molemmat.
Kipu on keuksia.
Kuume
Väsymys ja heikkous

Tunnetuin - merkki sikotauti on turvotus sylkirauhaset, mikä aiheuttaa turvotusta oikealle poskelle sylkirauhaset. "Sikotauti" on vanha sanonta ja kyhmyjä tai turvotusta poskissa.

Diagnoosi

Verikoe voi olla tarpeen määritellä virusinfektio (Orion). Verikoe voi havaita sikotauti vasta-aineita, mikä osoittaa, että kyseessä on uusi tai aiemmin infektio.

Sikotauti - Hoito

Koska sikotauti aiheuttaa virus, antibiootit eivät ole tehokkaita torjumaan sitä. Kuten kaikki virustaudit, infektio sikotauti olisi saatava omaa tietään itsestään paranemista. Useimmat lapsille että aikuisille takaisin, kun se on yksinkertainen asia on sikotauti noin kahden viikon ajan.

Viikon kuluttua pidetään tartunnan saanut henkilö on tarttuva eikä palaamaan työhön.

Varoittava

Ennaltaehkäisyyn vastaan Orion Orion rokotetta voidaan käyttää. Ei tarvita rokotetta:

Verikokeet, mikä osoittaa, että on olemassa koskemattomuus tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko.
Jotta ihmiset syntynyt ennen 1957

Onko rokote, jos:

Olet hedelmällisessä iässä nainen ja raskaana olevilla
Olet college, ammatillisessa oppilaitoksessa tai lukiossa
Työ sairaalassa, lääketieteen, hoitotyön.
Jos haluat matkustaa ulkomaille.

Rokotetta ei suositella:

Raskaana olevat naiset ja naiset suunnittelevat raskautta seuraavien neljä viikkoa
Ihmiset, joilla on ollut allerginen liivatetta tai neomysiinille
Henkilöt, joilla on vakavasti heikentynyt immuunijärjestelmä - vaarantuu, ellei etuja rokotusten haittoja suuremmat.

Jos sinulla on syöpä tai verisairaus tai muu sairaus, joka vaikuttaa immuunijärjestelmään, on syytä kysyä lääkärille ennen rokotusta.

Rokotuksen haittavaikutukset
Useimmilla ihmisillä ei ole sivuvaikutuksia rokotteen. Muut voi olla alhainen kuume tai ihottuma. Yksi miljoonaa kohti rokote voi aiheuttaa vakavan allergisen reaktion.