Sklerosoiva sappitietulehdus primitiivinen - kuvia

Sklerosoiva sappitietulehdus primitiivinen - kuvia

copyright:
wikimedia.org

 

Sklerosoiva sappitietulehdus primitiivinen - Onko krooninen etenevä maksatulehdus aiheuttama arpeutuminen sappiteiden ja maksan. Tulehdusta estävät virtauksen sapen suolistossa, mikä voi johtaa lopulta kirroosi, Maksan ja Cate syöpä.

Sklerosoiva sappitietulehdus primitiivinen - Syyt, oireet

Syyt
Syyt ovat tuntemattomia alkeellisia sklerosoiva colangitei. Geenit, immuunijärjestelmän ongelmia, bakteerit ja virukset voivat olla tärkeä rooli taudin kehitykseen.

Sklerosoiva sappitietulehdus on alkeellinen noin tulehduksellinen suolistosairaus. Noin kolme neljästä ihmisillä on tulehduksellinen suolistosairaus nimeltä haavainen koliitti. Välinen yhteys näiden sairauksien ei ole hyvin määritelty.

Merkit ja oireet

Pääasialliset oireet ovat kutina colangitei sklerosoiva alkeellinen, väsymys ja kellastumista ihon tai silmien. Infektio sappiteiden voi aiheuttaa vilunväristyksiä ja kuumetta. Sairaus etenee hitaasti, niin että henkilö voi olla tämä tauti vuosia ennen oireiden ilmaantumista.

Sklerosoiva sappitietulehdus alkukantaiset voi aiheuttaa erilaisia komplikaatioita, kuten

Diagnostinen

Verikokeita maksa-arvot on ensimmäinen askel diagnosoinnissa sklerosoiva colangitei alkeellinen. Lääkärit vahvistavat diagnoosin cholangiography, joka tarjoaa kuvia sappitiehyeiden.

Cholangiography voidaan suorittaa seuraavilla tavoilla:

Muut kokeet voivat myös ultraäänitutkimus ja biopsia. Ultraääni tai biopsia joka liittyy poistamalla pieni pala kudosta mikroskooppitutkimuksen.

Sklerosoiva sappitietulehdus primitiivinen - Hoito

Vaikka tutkijat ovat tutkineet useita hoitoja, eikä sitä ole osoitettu parantaa tai hidastaa kehitystä Colangitei primitiivinen sklerosoiva. Hoidon tavoitteena on lievittää oireita ja hallita komplikaatioita. Lääkehoito voi sisältää erilaisia lääkitys lievittää kutinaa, antibiootteja infektioiden hoitoon, ja vitamiinivalmisteita.

Maksansiirto voi olla vaihtoehto, jos maksa alkaa romahtaa.