Spontaani repeämä ruokatorven - kuvia

Spontaani repeämä ruokatorven - kuvia

copyright:
img.medscape.com

Spontaani repeämä ruokatorven - on äkillisen veren tulee - ruokatorven paine yhdistettynä negatiivinen rinta aiheuttamia kovia tai oksentelua.

Spontaani repeämä ruokatorven - Syyt, oireet

Syyt

Spontaani repeämä ruokatorvi on aiheuttanut 10% tapauksista ruokatorven reikiä, jotka tapahtuvat oksentamisen. 56% ruokatorven rei'itysten johtuvat lääketieteellisen laitteen, kuten endoskopia tai leikkausta.

Muita syitä itsestään perforaatio ovat syövyttäviä aineen nauttiminen, pilleri ruokatorvitulehdus, Barrettin haavauma, tarttuva haavaumia AIDS-potilailla.

Merkit ja oireet

Oireita ruokatorven repeämä on tunne oksentelu ja voimakas oksentelu, jonka jälkeen rintalastan rintakipu kiduttajat ja ylävatsan kipua. Nielemiskipuja, takypnea, hengenahdistus, syanoosi, kuume ja sokki kehittyvät nopeasti sen jälkeen.

Kipu voi joskus säteillä vasempaan olkapäähän, jolloin lääkärit voivat sekoittaa perforaatio ruokatorven ja sydänkohtaus.

Diagnoosi

Laboratoriokokeet:

- Noin 50%: lla Boerhaave oireyhtymää (spontaani repeämä ruokatorvi) ovat arvot lähelle 50%: hematokriitti, menetys nesteen keuhkopussin ja kudoksiin.
- Seerumin albumiini voi olla normaalia, mutta pieni.
- Saat tarkempi diagnoosi voidaan tutkia pleuranesteeseen.
- Levyepiteelikarsinooma solut syljessä on kohonnut

Kuvantamistutkimukset:

- Chest X
- Esofagograma
- Tietokonetomografia
- Endoskopia

Spontaani repeämä ruokatorven - Hoito

On hyvin harvoissa tapauksissa, joissa potilaat selviävät ilman leikkausta. Boerhaave oireyhtymä käsittelemätön kuolleisuus on lähes 100%. Hoito sisältää antibioottihoidolla välittömästi, ettei mediastinitis ja sepsis, kirurginen korjaus ruokatorven repeämä ja merkittävää nestehukkaa, jos se olisi korvattava laskimoyhteyttä kuin suun kautta nesteytys ei ole mahdollista. Vaikka varhainen leikkaus (24 tuntia) kuoleman riski on 25%.