Suoliston Suolentuppeumatapaukset - kuvia

Suoliston Suolentuppeumatapaukset - on vakava häiriö, jossa osa suolistossa tai ohutsuolessa tai paksusuolessa asentaa. Tämä "teleskooppi" johtaa lopettamista ruokaa tai nestettä kulkee läpi suoliston. Suolentuppeumatapaukset myös vähentää verenkiertoa suoliston vaikuttaa.

Suolentuppeumatapaukset on yleisin syy suolitukoksen lapsilla. Suolentuppeuma on harvinainen aikuisilla. Suurin suolentuppeumaa aikuisilla ovat seurausta sairauksia. Sen sijaan useimmat suolentuppeumaa lapsilla ei ole osoitettavissa syy.

Suoliston Suolentuppeumatapaukset - Syyt, oireet

Syyt

Jotkut sairaudet voivat aiheuttaa suolentuppeuma. Mutta monissa tapauksissa lääkärit ei voi määritellä tarkkaa syytä. Jos olet aikuinen, on todennäköisempää, että perus-sairaus aiheuttaa ongelman.

Useimpien suolentuppeumaa lapsilla, syy on tuntematon. Mahdollisia aiheuttajia ovat:

Viral infektio
Lisääntyminen hyvänlaatuisia tai syöpä kasvain suolistossa

Aikaisemmin noin suolentuppeumaa näytti olevan yhteydessä version rotavirusrokote. Rotavirus on lapsuuden sairaus, joka aiheuttaa vaikeaa ripulia, oksentelua, kuumetta ja nestehukka.

Merkit ja oireet

Merkit ja oireet suolentuppeumatapausta lapsilla ovat:

vatsakipu, vaikea, tulevat ja menevät - ajoittainen kipu
Jakkara sekoitettu verta ja limaa
Pala vatsa
Vatsan turpoaminen
Oksentelu, mahdollisesti kelta-ruskea tai vihertävä neste
Ripuli
Kuume
Nestehukka
Letargia

Ensimmäinen merkki suolentuppeumatapausta muuten terve lapsi voi olla äkillinen, kova itkee aiheuttama vatsakipu. Vauvat, jotka ovat mahakivut voi vetää polvia rintaan, kun itkee. Kipu Suolentuppeuman tulee ja menee, yleensä 15-20 minuutin välein aluksi. Nämä tuskallinen jaksot kestävät pidempään ja tapahtuu useammin aikaa.

Harvinaista kyllä, suolentuppeuma voi tapahtua aikuisilla. Merkit ja oireet suolentuppeumatapausta aikuiset voivat tulla ja mennä (ajoittainen oireita), tai voi olla armoton. Nämä voivat sisältää:

Muutokset usein suolen
Kiireesti siirryttävä suolisto
Peräsuolen verenvuoto
Cramping vatsakipu
Vatsakipu tai turvotus
Pahoinvointi
Oksentelu

Diagnoosi

Vahvista diagnoosi Suolentuppeuman tarvitaan:

Lääkärintarkastus. Lääkäri voi epäillä suolentuppeuma tai suolitukoksen, jos on pala vatsa ajoittainen kipu.
Tai virtsakoe. Lääkäri voi määrätä verikokeita ja virtsan ja ulosteen piilevän veren testi, joka tarkistaa verta ulosteessa.
Vatsan ultraääni tai muu kuvantaminen. Kun kuvia vatsan ultraääni, röntgen tai tietokonetomografia (TT) saattaa paljastaa suolitukoksen aiheuttamia suolentuppeuma. Vatsan kuvantaminen voi myös osoittaa, jos suoli on revennyt (rei'itetty).
Ilma-tai bariumin peräruiske. Barium peräruiske tai ilman suorittaa x-ray-kaksoispisteellä. Tämä tekee kuvaa selvemmin. Joskus ilma tai barium peräruiske korjaa suolentuppeuma, ja hoitoa ei tarvita. Barium peräruiske voidaan käyttää, jos suoli on puhjennut.

Suoliston Suolentuppeumatapaukset - Hoito

Useimmat halkeamat voidaan hoitaa kotona liottamalla amme lämmintä matalassa vedessä (SITZ kylpyamme) 2 tai 3 kertaa päivässä, lisää kuitua ruokavalioon ja ottaen ulostuslääkkeitä ummetukseen. Vaikka ATA kipu ja parantuminen voi kestää useita viikkoja toipua täysin. Joskus halkeamia parantua ilman hoitoa.

On hyvä olla ruokavalio, joka ei ollut ummetusta, joka perustuu kuitu-ja juomaveden tai muita nesteitä myös tekee ulosteet pehmeämpiä ja helpompia kulkea.

Voit käyttää voidetta ilman reseptiä, kuten perustuvat sinkkioksidia, Anusol, tai 1% hydrokortisoni rauhoittaa peräaukon kudoksiin. Mutta todisteet osoittavat, että SITZ kylpyammeet ja ravintokuitua auttaa paremmin kuin voiteet.

Se voi myös harkita leikkausta, jos lääkkeet eivät pysähdy oireita eivätkä johda paranemiseen.Leikkaus on käytetty sfincterotomie sisäpuolella.