Ummetus - kuvia

Ummetus - viivästyy (48 tuntia) evakuoida suolen sisältöä. Ummetus uloste ovat yleensä kuivaa, pieniä ja vaikea eliminoida.

Jotkut ihmiset luulevat ummetusta, jos ei tuoli joka päivä. Kuitenkin, normaali poistaminen voi olla kolme kertaa päivässä tai kolme kertaa viikossa, riippuen henkilölle.

Ummetus on oire eikä sairaus. Lähes jokainen voi olla ummetus jossain vaiheessa elämäänsä. Useimmat kertaa ummetus on tilapäistä. Ymmärtäminen syitä ummetus johtaa tehokkaaseen valvontaan.

Ummetus - Syyt, oireet

Syyt

Ymmärtää ummetus, auttaa kun tietää miten paksusuolen tai paksusuolen. Kuten ruoka liikkuu paksusuolen, paksusuolen imee vettä ruokaa, kun se kääntyy ulosteelle. Colonic supistukset työntää jakkaran kohti peräsuoleen.

Ummetus tapahtuu, kun paksu absorboi liian paljon vettä tai paksusuolessa supistukset ovat hitaita, niin että liikkeen avulla paksusuolen on liian hidasta. Tämän seurauksena, uloste voi olla vaikeaa ja kuiva. Yhteinen syitä ummetus ovat

Riittämätön kuitua ruokavalioon.
liikunta (erityisesti vanhuksilla)
huumeet
maito
Ärtyvän suolen oireyhtymä
elämänmuutoksia tai rutiini, kuten raskaus, ikääntyminen tai matka
väärinkäyttö laksatiivit
sivuuttaa tarvetta olla suolen
nestehukka
tiettyihin sairauksiin tai vaivoihin kuten halvaus (yleisin)
ongelmia, paksu-ja peräsuolessa
ongelmia suoliston toimintaa (kroonisen idiopaattisen ummetus)

Merkit ja oireet

Ei joiden suolen joka päivä ei tarkoita, että olet ummetusta. Luultavasti ummetus, mutta jos sinulla on kaksi seuraavista merkeistä tai oireista:

alle kolme uloste viikossa
vaikea eliminoida uloste
Koe tunne peräsuolen tukkeutumisen
Tunne puutteellisia evakuointi
Tarve käyttää manuaalista toimenpidettä on suolen.

Myös jos jokin seuraavista merkeistä tai oireista, tämä saattaa olla merkki entistä vakava terveysongelma:

Istuimet yli kolmen päivän välein, vaikka korjaavia muutoksia ruokavaliossa
Intense vatsakipu
Verta ulosteessa
Ummetus vuorottelevat ripulia
Kipua
paksuus lyijykynä ohut ulosteet
Selittämätön laihtuminen

Ummetus - Hoito

Vaikka hoito riippuu syy, vakavuus ja kesto ummetus, useimmissa tapauksissa, ruokavalion muutokset ja elämäntapa lievittää oireita ja ehkäisyyn.

Ruokavalio

Ruokavalio on riittävästi kuitua (20-35 grammaa päivässä) auttaa muodostamaan pehmeät ulosteet yhdistyä. Lääkärin tai ravitsemusterapeutin auttaa suunnittelemaan sopiva ruokavalio. Foods runsaasti kuitua ovat pavut, täysjyvätuotteita ja leseitä, tuoreet hedelmät ja vihannekset, kuten parsa, ruusukaali, kaali ja porkkanat. Jotta ihmiset alttiita ummetus, rajoittaa elintarvikkeita, joilla on vähän tai ei lainkaan kuituja, kuten jäätelö, juusto, liha ja jalostettuja elintarvikkeita, on myös erittäin tärkeää.

Lifestyle muutokset

Muut muutokset, jotka voivat auttaa hoitoon ja estää ummetusta myös juo tarpeeksi vettä tai muuta nestettä, kuten hedelmien ja vihannesten mehut ja liemien.

Laksatiivit

Useimmat ihmiset, jotka ovat hieman ummetusta ei tarvitse laksatiiveja. Kuitenkin niille, jotka ovat tehneet muutoksia ruokavalion ja elintapojen ja edelleen ummetusta, lääkäri voi suositella ulostuslääkkeitä tai peräruiskeita rajoitetun ajan. Nämä hoidot auttavat hitaasti uudistus krooninen suolistosairaus. Lapsille, lyhytaikaista hoitoa laksatiiveja sekä uudelleenkoulutusta säännöllisen suolen toiminnassa, auttaa ehkäisemään ummetusta.

Lääkäri ratkaisee sen, milloin potilas tarvitsee laksatiivinen ja missä muodossa on paras. Laksatiivit otetaan suun kautta on saatavilla tiivistetty nestettä, hartsi jauhe ja rakeiden muodossa. Verkko toimii eri tavoin:

Bulkkilaksatiivit yleisesti pidetään turvallisin, mutta ne voivat häiritä imeytymistä huumeita. Nämä ulostuslääkkeet, joka tunnetaan myös nimellä kuitulisiä, otetaan veden. Ne imevät vettä suolessa ja ovat pehmeämpiä istuin.

Rytminen lihaskouristukset kannustimia suolistossa. Sisällytä tuotemerkki, Dulcolax, Puhdistus ja Senokot. Tutkimukset osoittavat, että kulu ainesosa joissakin nautintoaine ulostuslääkkeitä, saattaa lisätä henkilön riski syövän.

Voiteluaineet, jolloin ulosteesta siirtää suoliston läpi helpommin. Mineraaliöljy on yleisin esimerkki.

Saline laksatiivit toimivat kuten sieni vetää vettä paksusuolen helpottaa kulkua jakkara.

Ihmiset, jotka ovat riippuvaisia laksatiiveja täytyy lopettaa vähitellen käyttää niitä. Lääkäri voi auttaa tässä prosessissa. Useimmille pysäyttää laksatiiveja palauttaa paksusuolen kyky supistuu luonnollisesti.