Umpilisäkkeen tulehdus - kuvia

Umpilisäkkeen tulehdus - kuvia

copyright:
wikimedia.org

 

Umpilisäkkeen tulehdus - Liite on pieni elin, joka roikkuu suolistossa putkeen ja tulehtunut.

Umpilisäkkeen tulehdus - Syyt, oireet

Syyt

Umpilisäkkeen yleensä tapahtuu, kun liite tulehtuu. Tämä voi aiheuttaa jotain, tuli lisäyksen, kuten:

Liite liner edelleen tuottaa limaa, mutta ei paikkaa mihin mennä. Bakteerit normaalisti suolistossa lisääntyvät ja tekevät myrkkyjä vuori lisäyksen. Paine aiheuttaa vatsakipua, liite seinä voi rikkoa. Jos liite repeämät, sen sisältö voi roiskua nestettä vatsaonteloon. Tämä aiheuttaa vakavan tulehduksen vatsaonteloon "peritoniitti", joka voi johtaa kuolemaan.

Merkit ja oireet

Oireet tulevat useimmiten yllättäen. Kipu lisää yleensä aikana, joka yhdestä tunnista 6-12 tuntia. Potilaat voivat kokea joitakin tai kaikki seuraavista oireista:

Jos liite on rikkoutunut, oireita ovat:

Huomautus: Oireet voivat olla epätyypillisiä pikkulapsille, lapsille, raskaana olevat naiset ja vanhukset.

Diagnostinen

Hakeudu lääkärin apua välittömästi, jos sinulla on vaikea vatsakipu. Umpilisäkkeen voi olla vaikea todeta. Oireita vaihdella ja se voi muistuttaa muiden sairauksien oireita.

Lääkäri kysyy oireista ja lääketieteen historian ja suorittaa fyysinen tentti. Tentti sisältää:

Muita testejä selvittää kivun syy voi olla:

Umpilisäkkeen tulehdus - Hoito

Umpilisäkkeen käsitellään leikkauksella niin pian kuin mahdollista. Jos diagnoosi on epävarma, lääkäri seuraa tarkasti kunto 6-12 tuntia ennen leikkausta. Se hoitaa myös antibiootteja taistelemaan infektioita.

Tutkijat tutkivat, onko leikkaus voidaan välttää tietyissä tapauksissa. Esimerkiksi eräässä tutkimuksessa, potilaalle annettiin laskimonsisäisesti antibiootteja ja leikkaus kuin välittömästi.