Vaikeuksia niellä - kuvia

 

Vaikeuksia niellä - on vaikea niellä.

Vaikeuksia niellä - Syyt, oireet

Syyt
Ehtojen määrä saattaa häiritä nielemisvaikeudet (nielemisvaikeudet), ja ne kuuluvat yleensä johonkin eri pääryhmään.
Ruokatorven dysfagia Ruokatorven dysfagia viittaa tunne, että ruoka on juuttunut tai juuttunut kaulaan tai rintaan.

Yleisiä syitä ruokatorven nielemishäiriöiden ovat:

Akalasia. Tämä tapahtuu, kun lihaksia alempi ruokatorvi (sulkijalihaksen) ei rentoutua kunnolla, jotta ruoka tulee vatsaan. Muscle seinä ruokatorven ovat usein heikkoja .. Tämä voi aiheuttaa ruoan pulauttelu ei ole vielä sekoitettu mahan sisällön, joskus aiheuttaa voit tuoda ruokaa takaisin niskaan.
Ikääntyminen. Iän, ruokatorveen taipumus menettää osan lihasvoimaa ja koordinaatiota tarvitaan työntämään ruokaa vatsaan. Muitakin pysyviä vaikeuksia niellä on arvioitava Lääkäri ei välttämättä normaali osa ikääntymiseen. hajanainen kouristus. Tämä tila tuottaa useita supistuminen heikon korkeapaineen koordinaatit ruokatorven, yleensä nielemisen jälkeen. Kohteesta spasmi on harvinainen sairaus vaikuttaa (tahaton) lihaksia alempi ruokatorvi seinään. Supistukset usein esiintyy ajoittain, ja ne voivat olla vaikeampia aikana vuotta.
Ruokatorven kasvaimia. Nielemisvaikeudet yleensä asteittain pahenee, kun ruokatorven kasvaimet ovat läsnä. Ulkomaiset. Joskus ruoka, kuten suuri pala lihaa tai muu esine voidaan jättää kurkussa tai ruokatorvessa. Vanhemmat aikuiset Proteesiongelmat ja ihmisiä, joilla on vaikeuksia pureskella ruokaa kunnolla ehkä todennäköisemmin esteitä kurkussa tai ruokatorvessa. Lapset voivat nielaista pieniä esineitä kuten tapeilla, kolikoita tai paloja leluista, jotka voivat estää. ruokatorven rengas. Tämä ohut alue supistumassa alempi ruokatorvi voi aiheuttaa ajoittaista nielemisvaikeuksia kiintoaineita. GERD. Ruokatorven kudosvaurioita suojaamiseksi mahahapolta palautusjäähdyttämällä ruokatorveen voi aiheuttaa kouristelua tai arpia ja kaventaa alempi ruokatorvi, jolloin nieleminen vaikeaa.
Eosinofiilinen ruokatorvitulehdus. Tämä ehto aiheuttama tilanahtaus soluja kutsutaan eosinofiilien ruokatorveen voi aiheuttaa nielemisvaikeuksia. Voi liittyä ruoka-allergia, mutta usein syy on löytynyt.
Sädehoito. Tämä hoito syöpään voi johtaa tulehdukseen ja arpeutuminen ruokatorven ja aiheuttaa nielemisvaikeuksia.

Merkit ja oireet

Oireet voivat olla:

Kipu kun niellä (nielemiskipuja)
Ei pysty nielemään
Tunne ruokaa jumissa kurkussa tai rinnassa, tai takana rintalastan
Käheys
Ruoan pulauttelu
Usein närästys
Ruoka ja vatsahapon kurkussa tuntui
Odottamaton laihtuminen
Yskä tai vaientanut nielemisen

Pikkulapsilla ja oireet nielemisvaikeudet voivat olla:

Puute huomiota syötettäessä
Siivilöi elimistöstä ruokinta
Kieltäytyminen syödä elintarvikkeita eri kuvioita
Pitkästä aikaa ruokinta (30 minuuttia tai enemmän)
Ongelmia imetys
Ruokaa tai nestettä vuotaa suusta
Yskä tai tukehtuminen syötettäessä
Kyvyttömyys koordinoida hengitys ja syömisen
Laihtuminen tai hitaan kasvun paino

Diagnoosi

Kokeet voivat olla:

Barium X-ray. Tässä kokeessa juot barium ratkaisu, se tekee lääkäri voi nähdä muodon ruokatorven ja voi arvioida lihasten toimintaa .. Endoskopia. Joustava putki valoa (endoskooppi) johdetaan alas kurkusta, jotta lääkäri voi katsella ruokatorvea. Lääkäri voi myös tehdä testi kutsutaan valokuitu endoskooppinen arviointiin nieleminen, joka käyttää pientä valaistu putki (joustava laryngoskoopin) Nenään. Näin lääkäri voi nähdä mitä tapahtuu, kun niellä.
ruokatorven lihasten testi. Tässä kokeessa pieni putki työnnetään ruokatorven ja yhdistetty paine-tallentimella. Tämä voidaan mitata lihasten supistukset ruokatorveen aikana niellä.

Vaikeuksia niellä - Hoito

Hoito nielemisvaikeudet usein räätälöity tyyppi tai syy häiriö:

Hoito voi sisältää:

Harjoitukset - erityisiä harjoituksia voi auttaa koordinoimaan nielemisvaikeuksia lihaksia tai stimuloida hermoja, jotka laukaisevat niellä refleksi.
Oppiminen tekniikoita niellä. Olet myös yksinkertaisia keinoja kehon ja pään asennon avulla voit niellä onnistuneesti.

Hoito ruokatorven nielemisvaikeudet voivat olla:

ruokatorven laajentuma - UNI erityinen endoskooppi kanssa ilmapallo kiinnitetty laajeta ruokatorveen. Leikkaus voidaan tarvita leikkausta vapauttamiseksi ruokatorveen. Vaikeuksia niellä lääkkeitä, jotka liittyvät röyhtäykset tauti voidaan hoitaa suun kautta lääkitys määrätty vähentää mahahapon. Saatat joutua ottamaan näitä lääkkeitä pitkään.