Virusperäinen suolistotulehdus - kuvia

 

Virusperäinen suolistotulehdus - on tulehdus vatsassa ja suolet virus. Infektio voi aiheuttaa ripulia ja oksentelua. Tätä kutsutaan joskus "vatsaflunssa."

Virusperäinen suolistotulehdus - Syyt, oireet

Syyt
Virusperäinen suolistotulehdus on johtava syy vakavan ripulin aikuisilla ja lapsilla. Monen tyyppiset virukset voivat aiheuttaa viruksen gastroenteriitin. Yleisimmät ovat:
Astrovirus
Suolistossa adenovirus
Norovirus (kutsutaan myös Norwalkinkaltaisista virus). Se on yleinen kouluikäisille lapsille.
Rotavirus, suurin syy vakavia suolistotulehdus lapsilla. Se voi tarttua myös aikuiset altistuvat lapset virus. Tautitapauksia voi esiintyä myös hoitokodeissa.

Nämä virukset löytyy usein saastunutta ruokaa tai juomavettä. Oireita virusperäinen suolistotulehdus näkyvät yleensä 4-48 tunnin kuluttua altistumisen saastuneesta ruuasta tai vedestä.

Ne on suurin riski saada vakavia gastroenteriitin ovat nuoret, vanhukset ja henkilöt, jotka ovat immuunijärjestelmän.

Merkit ja oireet

Vatsakipu
Ripuli
Pahoinvointi
Oksentelu

Muita oireita voivat olla:

Vilunväristykset
Feeling nihkeä iho
Liiallinen hikoilu
Kuume
Jäykkyys
Vuoto (inkontinenssi) ja ulosteesta
Lihas
Oksentelu verta (hyvin harvinainen)
Laihtuminen

Diagnoosi

Lääkäri etsii merkkejä siitä, että kehossa on riittävästi vettä (on kuivattu). Nämä ovat:

Kuiva tai tahmea suun
Unelias tai tajuton (vakava dehydraatio)
Matala verenpaine
Vähentynyt virtsaneritys, väkevä virtsa vaikuttaa tummankeltainen

Testit, joissa tarkastellaan ulostenäytteissä voidaan tunnistaa tiettyjä virus. Tämä ei yleensä tarvitse virusperäinen suolistotulehdus. Jakkara kulttuuri voidaan tehdä tunnistaa syy bakteeri ripuli.

Virusperäinen suolistotulehdus - Hoito

Hoidon tavoitteena on estää nestehukka tarjota niin paljon vettä ja nesteitä kuin sen pitäisi. Nesteet ja elektrolyyttejä (suola ja mineraalit), joka hävisi oksentelua tai ripulia on korvattava juomalla ylimääräisiä nesteitä. Vaikka sinulla on mahdollisuus syödä, pitäisi juoda ylimääräistä nestettä aterioiden välillä.

Vanhemmat lapset ja aikuiset voivat juoda urheilujuomia kuin Gatorade, mutta niitä ei pidä käyttää lapsille. Sen sijaan on käytettävä ratkaisut elektrolyyttejä ja nestehoito.
ÄLÄ käytä hedelmämehut (myös omenamehu), mehua tai cola. Kaikki ne on paljon sokeria, mikä tekee ripulia pahempaa, ja ne eivät ole kadonneet mineraaleja.
Juoda pienet määrät nestettä välein 30-60 minuuttia sijaan, että yritettäisiin pakottaa suuria määriä kerrallaan, mikä voi aiheuttaa oksentelu. Käytä tl tai ruiskulla vauvan tai pienen lapsen.
Rintamaito tai kaava voidaan jatkaa uusilla nestettä. Ei tarvitse vaihtaa soija kaavaa.

Ruoka voidaan tarjota usein pieniä määriä. Suositeltava ruokia ovat:

Vilja, leipää, perunaa, vähärasvaista lihaa
tavallinen jogurtti, banaani, omena, tuore
Kasvikset

Henkilöt, joilla on ripuli, jotka eivät pysty nauttimaan nesteitä, koska pahoinvointia, ehkä laskimoon nesteytys (nesteitä suoraan suoneen). Tämä koskee erityisesti pikkulapsille.

Antibiootit eivät toimi viruksia.