Ylemmän ruoansulatuskanavan verenvuoto - kuvia

Ylemmän ruoansulatuskanavan verenvuoto - kuvia

copyright:
www.adaweb.net

 

Ylemmän ruoansulatuskanavan verenvuoto - Verenvuoto ruoansulatuskanavassa on oire sairaudesta eikä itse sairautta. Useita eri olosuhteissa voivat aiheuttaa verenvuotoa. Useimmat syyt verenvuodon liittyvät olosuhteet, joita voidaan parantaa tai määräysvallassa, kuten haavaumia tai peräpukamia. Joitakin syitä verenvuoto voi olla hengenvaarallinen.

Sijainti lähde verenvuoto on tärkeää. Erilaiset tilanteet aiheuttavat ylemmän ruoansulatuskanavan verenvuotoa ja alemman ruoansulatuskanavan. Ylä ruoansulatuskanavan kuten ruokatorven mahan ja ylemmän ohutsuolen, jota kutsutaan myös pohjukaissuoleen. Alempi ruoansulatuskanavan myös alemman ohutsuolessa, paksusuolessa, mukaan lukien paksu-ja peräsuolen ja peräaukon.

Ylemmän ruoansulatuskanavan verenvuoto - Syyt, oireet

Syyt

Erilaisia ​​olosuhteet voivat aiheuttaa verenvuotoa ruoansulatuskanavassa. Syyt verenvuodon ylemmän ruoansulatuskanavan ovat:

Syyt verenvuodon alemman ruoansulatuskanavan ovat:

Merkit ja oireet

Merkkejä verenvuoto:

oireita voivat olla

Henkilöllä on akuutti verenvuoto voi joutua shokkiin, edessä nopea syke, verenpaineen lasku.


Diagnostinen

Ensimmäinen vaihe diagnosoinnissa verenvuoto ruoansulatuskanavan on sijainti vuotopaikkaa. Lääkäri voi suorittaa täydellinen anamneesi ja suorittaa lääkärintarkastus.

Seat testaus nähdä, jos se sisältää verta. Lisävuodemaksua rautaa, vismuttia subsalicylate (Pepto-Bismol) tai tietyissä elintarvikkeissa kuten punajuuret voi antaa jakkaran näyttää samalta kuin verenvuotoa ruoansulatuskanavassa. Jakkara testejä voi myös osoittaa, vuotoa ei näy potilaalle.

Verikokeella voidaan määrittää asteen verenvuoto, ja jos potilas on aneeminen.

Nenä huuhtelu on menettely, jota voidaan käyttää sen määrittämiseksi, verenvuotoa ylempää tai alempaa ruoansulatuskanavan. Nenä huuhtelu, putki työnnetään nenän mahalaukkuun. Mahan sisällön poistetaan putken läpi. Jos mahan sisältää sapen ei sisällä verta, vuotoa voi olla alempi ruuansulatuskanavassa.

Endoskopia

Endoskopia on yleisin tapa löytää lähteen verenvuoto ruoansulatuskanavassa. Endoskooppia voidaan myös viedä läpi peräsuoleen tarkastella kaksoispiste. Tämä menettely on nimeltään kolonoskopia. Lääkäri voi käyttää endoskoopin ottaa koepala, joka kuuluu kerätä pieniä näytteitä kudosta mikroskooppitutkimuksen.

Verenvuotoa, joka ei löydy hämäriä verenvuotoa kutsutaan tähystykseen. Lääkäri voi toistaa endoskopia tai muita menettelyjä käytettiin löytää syy epäselvä verenvuoto.

 

Ylemmän ruoansulatuskanavan verenvuoto - Hoito

Endoskopia voidaan pysäyttää verenvuoto ruoansulatuskanavassa. Lääkäri voi lisätä välineiden kautta endoskoopin ja

Angiografia voidaan pistää lääkkeiden tai muiden materiaalien verisuonten kontrolloida tietyntyyppisten verenvuotoa. Jos tähystykseen ja varjoainekuvausta ei auta, potilas voi tarvita jatkokäsittelyä tai leikkaus pysäyttää verenvuodon.

Estää verenvuotoa tulevaisuudessa, lääkärit voivat hoitaa olosuhteet, jotka aiheuttavat verenvuotoa, kuten