Zollinger-Ellison oireyhtymä - kuvia

Zollinger-Ellison oireyhtymä - on monimutkainen häiriö, jossa on yksi tai useampi kasvain muodossa haimasta. Kasvaimet, kutsutaan gastrinomas, erittää suuria määriä hormonin gastriini, joka saa aikaan mahalaukun tuottaa liian paljon happoa. Happo, joka puolestaan johtaa mahahaava.

Zollinger-Ellison oireyhtymä - Syyt, oireet

Syyt
Tarkkaa syytä Zollinger-Ellisonin oireyhtymä on tuntematon. Mutta ennen itämistä oireet Zollinger-Ellisonin oireyhtymä on epäselvä. Haiman takana sijaitsee sekä mahalaukun alapuolelle.

Se tuottaa entsyymejä, jotka ovat välttämättömiä ruoansulatukseen. Haima tuottaa hormoneja myös monia, kuten gastriinin, säätelevän hormonin tuotanto mahan happoa. Pohjukaissuoleen, ylemmässä ohutsuolessa, alkaen alapäähän vatsassa.

75% edellytyksellä tapahtuu spontaanisti, kun taas 25% tautiin liittyy MEN-I, autosomaalisesta määräävä lähetetään syndroomaa, lisäkilpirauhasen liikatoimintaa, haiman hormonaaliset kasvaimet ja aivolisäkekasvaimet.

Kasvaimet, joita esiintyy Zollinger-Ellison-oireyhtymä koostuvat solut, jotka erittävät suuria määriä gastriini, mikä puolestaan ​​aiheuttaa maha tuottavat liian paljon happoa. Happo voi johtaa mahahaava ja joskus ripuli.

Lisäksi kasvain voi olla syöpä (pahanlaatuinen). Kasvaimet kasvavat hitaasti, mutta syöpä voi levitä muualla - useimmiten imusolmukkeisiin.

Merkit ja oireet

Zollinger-Ellisonin oireyhtymä aiheuttaa oireet samanlaiset kuin mahahaava. Nämä voivat sisältää:

Vatsakipu
Ripuli
Burning, kipu, kulumisen tai epämiellyttävä tunne vatsan yläosassa
Närästys
Pahoinvointi ja oksentelu
Heikkous
Verenvuoto ruoansulatuskanavassa
Laihtuminen
Ruokahaluttomuus
Anemia

Diagnoosi

Lääketieteen historia. Jos sinulla on veren suhteellinen jossa autosomaalinen hallitseva oireyhtymä MEN olen lähettänyt, se on todennäköisesti Zollinger-Ellisonin oireyhtymä.
Verikokeet. Verikoe nähdä korkea gastriini. Vaikka gastriinin haiman kasvaimia voi merkitä lisätä tai pohjukaissuoleen, se voi johtua myös muissa olosuhteissa. Ennen analysointia ei pitäisi syödä tai tehdä mitään lääkitystä vähentää hapon saadakseen tarkemman analyysin tasosta gastriini. Koska gastriinitasot voi vaihdella, tämä testi voidaan toistaa useita kertoja.
Gastriini tasolle. Koska kohonnut gastriini voi aiheuttaa muita kuin Zollinger-Ellison-oireyhtymä, lääkäri voi testata happamuus mahan selventämiseksi ehto kasvaa tasolle gastriini.
Ylemmän ruoansulatuskanavan endoskopia. Esittelyssä ohut työkalu, joustavaa, kamera (endoskooppi) alas kurkusta vatsaan ja pohjukaissuolen etsiä haavaumia. Kautta endoscope, lääkäri saattaa ottaa kudosnäyte (biopsia) pohjukaissuolen tutkittavaksi laboratoriossa auttaa havaitsemaan kasvainten aiheuttamia gastriini.
Kuvantamistutkimukset. Tietokonetomografia, ultraääni kuvantaminen tai MRI.
endoskooppinen ultraääni. Tässä menettelyssä, lääkäri tutkii mahan ja pohjukaissuolen endoskoopilla varustettu ultraääni-koettimen kanssa.

Zollinger-Ellison oireyhtymä - Hoito

n Zollinger-Ellison-oireyhtymä, käsiteltiin kasvaimia ja haavaumia.

Kasvainten
Leikkauksen poistaa kasvain, joka esiintyy Zollinger-Ellisonin oireyhtymä. Jos on vain yksi kasvain, lääkäri saattaa pystyä poistamaan sitä kirurgisesti, mutta leikkaus voi olla vaihtoehto, jos on useita kasvaimia tai kasvaimia, jotka on levinnyt maksaan.

Joissakin tapauksissa, kasvua säätelevät tumorilori voidaan esittää:

Maksansiirto
Yritetään tuhota kasvain leikkaamalla verenkierron (embolization), tai käyttävät lämpö tappaa syöpäsoluja (radiotaajuisen ablaatio)
Pistäminen huumeita kasvaimen lievittää oireita syövästä
Käyttämällä kemoterapiaa kokeilla hidastaa kasvaimen kasvua.

Hoito Happo
Happo tuotantoa voidaan ohjata. Tunnettu huumeet ovat protonipumpun estäjiä. Nämä ovat tehokkain huumeiden vähentää hapon tuotantoa Zollinger-Ellisonin oireyhtymä. Protonipumpun estäjiä ovat voimakkaita lääkkeitä, jotka vähentävät happo estämällä toiminnan pieniä "pumput" sisällä happoa erittäviä soluja. Yhteisesti määrätty lääkkeitä ovat lansopratsoli (Prevacid), omepratsoli (Prilosec), pantopratsolia (Protonix), rabeprazol (Aciphex), esomepratsoli (Nexium). Pitkäaikainen käyttö protonipumpun estäjät, etenkin ihmiset, yli 50 vuotta, liittyy lisääntynyt riski lonkan murtumat, ranne ja selkäranka.

Leikkaus:

Pysäytä vuoto haava.