Kuppa - kuvia

Kuppa - kuvia

copyright:
wikimedia.org

 

 

Kuppa - on tarttuvaa tauti, joka on lähetetään kohteessa 90%:, annettu tapauksista by sukupuolen edustajille on aiheuttanut by bakteerin, Treponema pallidum.
Vaalean Treponema Tämän spirocheta, niin kierteiset bakteeri.

Kuppa - Syyt, oireet

Ensisijainen Sifilisul

Ensisijainen Sifilisul yleensä hankittu suoraan seksuaalisen yhteyttä henkilö, joka on tartunnan kuppa tai Radu. Noin 10-90 päivää sen jälkeen, kun ensimmäisen altistumisen (keskiarvo 21 päivää) on iholle sivustoa, jotka ovat yleensä sukupuolielimiin.

 

Mutta voi olla missä tahansa kehon. Tämä vamma, jota kutsutaan şancrul, On kivuton ihohaavauma paikallistaa pisteen altistumisen, usein peniksen, emättimen tai peräsuolen. Kaupungista harvinaisissa tapauksissa, siellä saattaa olla useita leesioita esitellä vaikkakin asialle on tunnusomaista, että vain, leesiosta on näkyvissä. Tämä vamma voi kestää 4-6 viikkoa ja paranee yleensä itsestään.

Tukea kuppa

Tukea kuppa esiintyy yleensä 6-8 viikon kuluttua alkuperäisen tartunnan (tämä alkaa jos oli riittävä antibioottihoito ensimmäisellä kaudella). On olemassa monia erilaisia ​​ilmenemismuotoja, annettu toissijaisia ​​taudin. Ihottuma näkyy ensin on rozeola - vaaleanpunainen täplät usein huomaamaton, toinen purkaus toissijainen kupan muodostuu pieni nousu punaruskea liittyy usein kutinaa on vartaloon ja raajoihin. Ihottuma voi liittyä kämmenissä ja jalkapohjissa. Kosteissa ihoalueita (yleensä vulva tai kivespussin), ihottuma tulee tasainen leveä vaalea, joka tunnetaan nimellä kondylooma latum. Ihottumaa voi esiintyä myös sukupuolielimissä tai suuhun. Kaikki nämä vauriot ovat tarttuvia ja kuljettaa aktiiviset eliöt Treponema. Potilas on kaikkein tarttuvaa, kun hän on toissijainen kupan. Muita oireita yhteinen tässä vaiheessa ovat kuume, kurkkukipu, pahoinvointi, laihtuminen, päänsärky. Harvinaisia ​​oireita ovat akuutti aivokalvontulehdus, joka esiintyy noin 2%: lla potilaista, hepatiitti, munuaissairaus, hypertrofinen gastriitti, haavainen koliitti, rectosigmoid massa, niveltulehdus, periostitis, optikusneuriitti.
Toisen vaiheen II seuraavasti jonka aikana tartunnan saaneilla potilailla ei näytä infektion.

Sifilisul piilevä

Sifilisul piilevä on määritelty olevan serologisen todiste infektio ilman oireita tai oireita. Piilevä kuppa on määritelty olevan jo kuppa kaksi vuotta tai alle kuluessa alkuperäisen tartunnan ilman merkkejä tai oireita. Myöhäinen piilevä kuppa on infektio yli kaksi vuotta, mutta ei kliinisiä merkkejä taudista. Ero on tärkeä hoito ja tartuntavaara.

Kuppa - Hoito

Kuppa hoito perustuu antoon penisilliiniä, tai jos on allerginen penisilliinille, tetrasykliini. Jos sairaus on käsitelty aikaisin, kerta-annos, massiivinen penisilliini riittää paranemista. Muuten ehkä seurata hoitoa useita viikkoja. Potilaita tulee hoitaa mahdollisimman pian, jotta ei saastuta muita.