Hodgkinin lymfooma syöpä - kuvia

 
Hodgkinin lymfooma syöpä - kuvia

copyright:
wikimedia.org

Hodgkinin lymfooma syöpä - on syöpä, että immuunijärjestelmän muoto pahanlaatuinen lymfooman tunnusomaista progressiivinen kasvu ja kivuton imusolmukkeiden, pernassa ja yleensä imukudoksessa.

Hodgkinin lymfooma syöpä - Syyt, oireet

- Potilaat, joilla Hodgkinin lymfooma voi olla seuraavia oireita: * Yöhikoilu
* Selittämätön laihtuminen
* Imusolmukkeet: Yleisin oire Hodgkinin lymfooma on kivuton laajentuminen yhden tai useamman imusolmukkeet.Imusolmukkeet tuntuu kumin ja olivat turvonneet huomattavasti. Imusolmukkeet rinnassa vaikuttavat usein, ja voidaan nähdä keuhkokuva.
* Splenomegaly: Pernan laajentuminen esiintyy noin 30% ihmisistä, joilla Hodgkinin tauti. Laajennus, on kuitenkin harvoin massiivisia ja perna voi vaihdella hoidon aikana.
* Hepatomegaliaan: laajentuminen maksan aiheuttama maksavaurio esiintyy noin 5% tapauksista.
* Hepatosplenomegalia laajentunut maksan ja pernan aiheuttaa sama tauti.
* Pain juotuaan alkoholia, vaikka tämä on hyvin harvinaista.
* Selkäkipu epäspesifinen selkäkipu (kipu, joka ei voi näyttää, koska se määräytyy teknisen tutkimuksen tai imaging) on raportoitu joissakin tapauksissa Hodgkinin lymfooma. Alaselkä on useimmiten vaikuttavat.
* Punaiset läiskät iholla, helposti mustelmia ja pisteitä vähäisen määrän verihiutaleiden
* Systeemisiä oireita: noin kolmasosa potilaista Hodgkinin tauti voi myös systeemisiä oireita, kuten kuumetta, yöhikoilua, selittämätön laihtuminen vähintään 10% koko kehon painosta kuuden kuukauden tai potilaan kutinaa vähemmän (kutina) johtuen korkeamman eosinofiilien veressä tai väsymys (väsymys). Oireita, kuten kuumetta, yöhikoilua ja laihtuminen tunnetaan B oireita, kuumetta, laihtumista, ja yöllä, mikä osoittaa, että vaiheessa potilas on esimerkiksi 2B sijaan 2A.
* Kuume syklinen potilaat saattavat myös olla korkea kuume nimeltään Pel-Ebstein kuumetta aikana, tai yksinkertaisesti "kävellä". Ei ole ohjeita

ehkäistä Hodgkinin tauti, koska syy on tuntematon tai monitekijäinen. Riskitekijä on jotain, joka lisää tilastollinen mahdollisuus saada tauti tai tila. Riskitekijöitä ovat:
* Sukupuoli: Mies
* Ikä: 15-40 ja yli 55
* Family History
* Historia mononukleoosin tai infektio Epstein-Barr-virus, aiheuttava aine mononukleoosi
* Heikentynyt immuunijärjestelmä, kuten läsnäolo HIV-tartunnan tai AIDS
* Ihmisen kasvuhormonin pitkäaikainen toiminta
* Exotoxins

Hodgkinin lymfooma syöpä - Hoito

leikkaus, kemoterapia, sädehoito, immuunihoito