Lihas syöpä - kuvia

Lihas syöpä - (pehmytkudossarkoomien) on erittäin harvinainen syöpä, jota esiintyy kehon kudoksiin. Tämä syöpä on yleisempää lapsilla on viiden suurimman joukossa yleisin syöpä diagnosoidaan lapsilla.

Lihas syöpä - Syyt, oireet

Alkuvaiheessa, pehmytkudossarkoomien yleensä aiheuta oireita. Koska pehmeät kudokset ovat suhteellisen joustavat, kasvaimia voi kasvaa melko suureksi, työntää syrjään normaalia kudosta, ennen kuin he tunsivat tai aiheuta terveydellisiä ongelmia.Ensimmäinen näkyvä oire on yleensä kivuton kertakorvauksen tai turvotusta enemmän. Kun kasvain kasvaa, se voi aiheuttaa muita oireita, kuten kipua, se voi painaa siitä hermoja.

 

Jos sijaitsi vatsaan voi aiheuttaa vatsakipua usein luullaan kuukautiskipuja, ruoansulatushäiriöt, ummetus tai muista syistä.

Lihas syöpä - Hoito

Yleensä hoito pehmytkudossarkoomien riippuu vaiheessa syöpä. Vaihe sarkooma perustuu kasvaimen kokoon ja arvosana ja onko syöpä on levinnyt imusolmukkeisiin tai muualle elimistöön (etäispesäkkeitä). Hoito vaihtoehtoja pehmytkudossarkoomien ovat leikkaus, sädehoito ja kemoterapia.

- Leikkaus on yleisin kohtelu pehmytkudossarkoomien. Jos mahdollista, lääkäri poistaa syövän ja turvamarginaali tervettä kudosta sen ympärille.
- Säteily voidaan käyttää ennen leikkausta pienentää kasvaimia tai leikkauksen jälkeen tuhota kaikki syöpäsolut voivat jäädä.
- Chemotherapy voidaan käyttää sädehoidon kanssa joko ennen tai jälkeen leikkauksen yrittää kutistua kasvaimen tai tappaa jäljellä syöpäsoluja.