Maksan syöpä - kuvia

 
Maksan syöpä - kuvia

copyright:
wikimedia.org

Maksan syöpä - pahanlaatuinen kasvain maksassa. Se yleensä näkyy etäpesäke toisen syövän oireita ovat ruokahaluttomuus, heikotus, turvotus, keltaisuus ja ylävatsan kipua. On olemassa kahden tyyppisiä maksasyöpää:

Maksan syöpä - Syyt, oireet

Primitive maksasyöpä - maksasyöpää alkukantaiset on melko harvinaista Euroopassa ja Amerikassa, ovat yleisempiä Afrikassa ja Aasiassa. HCC on yleisin kasvaimia maksassa, se esiintyy 20%: ssa tapauksista terve maksa, tavallisimmin maksan saavuttanut tietyn ennestään maksasairauden (kirroosi, krooninen hepatiitti). Oireet - HCC maksa merkitsee suurempaa laikullinen klo tunnustelu ja pseudo-tarttuva kuumeisen tilaan.

Se aiheuttaa kohtalaista kipua, joka sijaitsee vatsan yläosassa. Diagnoosi ja kehitys - voidaan diagnosoida ultraäänitutkimuksella ja ultraääni-ohjattu maksabiopsiassa.Vaara etäpesäkkeitä, pääasiassa keuhko-ja luu, on tärkeä. Hoito - kirurgisesti poistamalla kasvain, kun se on mahdollista tai leikkauspinnalle. Saatat pitää maksansiirto. Alkuvuodesta muodoissa, jotka vaativat leikkaus, hoito voi perustua yleiseen tai paikalliseen kemoterapiaa. Ennaltaehkäisy alkukantainen maksakasvaimia perustuu alkoholinkäytön torjunnan, rokotusta hepatiitti B ja C sekä kroonisen hepatiitti B ja C.

Toissijainen maksasyöpä - se voi esiintyä muita syöpä, kuitenkin, ovat yleisempiä ruoansulatuskanavan syöpiä (paksunsuolen-, vatsa-, haima-, sappi) ja gynecologic syöpiä (kohtu, munasarjat, rinta). Oireet - toissijainen maksasyöpää voidaan kääntää heikentynyt yleiskunto tai keltaisuutta. Kliininen tutkimus voi paljastaa koskettaa suurta nodular maksa ("maksa ja kastanja"), kivulias tai ei.

Maksan syöpä - Hoito

Diagnoosi perustuu ultraääneen ja biopsia vahvistaa keskeinen saavutus maksassa. Hoito, mikäli mahdollista, on leikkaus (kasvain ablaation). Epäselvissä lomakkeita yleinen tai paikallinen kemoterapiaa (suonensisäinen katetri asetettu maksan valtimo).