Ruokatorven syöpä - kuvia

Ruokatorven syöpä - kuvia

copyright:
wikimedia.org

 

Ruokatorven syöpä - on sairaus, jossa pahanlaatuiset solut muodostavat ja lisääntyä ruokatorven kudosta.Ruokatorvi on lihaksikas kanava, joka yhdistää suun ja mahalaukun jotka tekevät kuljetus ruoka ja nesteet suusta vatsaan. Pinnallinen ruokatorven syöpä alkaa ja leviää kuin se kasvaa paksuja ruokatorveen. Kaksi yleisintä tyyppiä ruokatorven syöpä ovat okasolusyöpä ja adenokarsinooma


Riskitekijät ja ruokatorven syöpä ovat:
- Tupakointi
- Kulutus suuria määriä alkoholia
- GERD
- Barrettin
- Ikääntyvät
- Urokset

Ruokatorven syöpä - Syyt, oireet

- Dysfagia (nielemisvaikeudet) ja kipua nieltäessä ovat yleisimpiä oireita ruokatorven syöpään. Nielemisvaikeudet on ensimmäinen oire useimmilla potilailla. Nesteet ja pehmeitä ruokia yleensä siedetään, mutta kovaa tai iso aineita (kuten leipää tai lihaa), on vaikeampi niellä. Painon menetys on ominaisuus, joka johtuu huono ruokavalio ja aktiivisen syöpä. Kipu usein tuntui polttaa.Varhainen merkki voi olla epätavallisen käheä ääni.

Ruokatorven syöpä - Hoito

Leikkaus on yleisin kohtelu ruokatorven syöpä, leikkaus poistaa joitakin osia ruokatorven, nimeltään esophagectomy leikkausta. Leikkaus yhdistettynä kemoterapia, laserhoito ja electrocoagulation.