Suolen syöpä - kuvia

Suolen syöpä - on harvinainen syöpä tapahtuu, kun syövän soluja esiintyy kudoksissa ohutsuolessa. On olemassa useita erilaisia suoliston syöpä, yleisin on adenokarsinooma. Lisäksi adenokarsinooma, muita suoliston syöpä on sarkooma (kasvain alkaa tukea sidekudoksen), karsinoidi, ruuansulatuskanavan tukikudosten kasvaimet ja lymfoomat (alkaa immuunijärjestelmän soluissa).

Suolen syöpä - Syyt, oireet

- Vaikka suoliston syöpä on harvinainen, on tärkeää olla tietoinen mahdollisista oireita. Suoliston syöpä voi olla vaikea sulattaa ruokaa ja voi aiheuttaa kasvaimen verenvuotoa ja mustat ulosteet. Monet oireiden suolistosyövästä voi myös aiheuttaa muita ongelmia, kuten ärtyvän suolen oireyhtymä (IBS) ja mahahaavan.

Oireita suoliston syöpä ovat:

- Vatsakipu, kouristelua (esim. ruoan jälkeen)
- Selittämätön laihtuminen
- Heikkouden tai väsymyksen tunnetta
- Pahoinvointi tai oksentelu
- Bloody jakkara (istuin voi olla punainen tai musta)
- Pala vatsa
- keltatauti
- Ruokahaluttomuus

Suolen syöpä - Hoito

Tavallisimmat hoitoon suoliston syöpä ovat leikkaus, säteily-ja kemoterapiaa. Leikkaus on vanhin muoto, jossa käytetään fyysisen poiston syöpä, ja monissa tapauksissa, ja jotkut kudoksen sen ympärille. Säteilyä käytetään usein yhdessä muuta hoitoa, tai silloin, kun kirurginen poisto syövän ei ole mahdollista. Sädehoitoa liittyy käytön voimakas säteily tappaa tai hidastaa kasvaimen kasvua. Kuten sädehoito, kemoterapia käytetään usein yhdessä muiden hoitovaihtoehtoja. Chemotherapy on yhdistelmä kemikaaleja käytetään tappaa tai hidastaa kasvaimen kasvua.