Ανεμοβλογιά - εικόνες

Ανεμοβλογιά - εικόνες

copyright:
wikimedia.org

Ανεμοβλογιά - εικόνες

copyright:
wikimedia.org

"Μεταφράστηκε από το PC Μεταφραστής Google
Παρακαλούμε δικαιολογία για τα λάθη της γλώσσας"

Ανεμοβλογιά - μια ιδιαίτερα μεταδοτική ασθένεια που προκαλείται από ανεμοβλογιά-zostrian. Η ασθένεια κάνει την παρουσία της με ένα εξάνθημα και φουσκάλες στην επιφάνεια του σώματος, κυρίως στο σώμα και το κεφάλι. Η ανεμοβλογιά μεταδίδεται εύκολα στον αέρα μέσα από φτάρνισμα και βήχα των ατόμων που έχουν μολυνθεί και από άμεση επαφή με εκκρίσεις από εκρήξεις το δέρμα τους.

Ανεμοβλογιά - αίτια

Τα κύρια σημεία και τα συμπτώματα της ανεμοβλογιάς περιλαμβάνουν:

Η ανεμοβλογιά συνήθως πηγαίνει μέσα από τρεις φάσεις:

  1. Εμφάνιση πρήξιμο / κόκκινο ή ροζ βλατίδες που εκτείνονται σε διάφορα μέρη του σώματος κατά τη διάρκεια αρκετών ημερών.
  2. Αυτές οι κυψέλες γεμάτες με υγρό στην αρχή, αλλά μετά από να φθάσουν σε ωρίμανση για να πάρει μακριά για να στραγγίξουν.
  3. Κυστίδια που διάλειμμα οδηγήσει σε κλιμάκωση πιο αργή επούλωση, που διαρκεί αρκετές ημέρες, με δυνατότητα μόνιμες ουλές.

Κύστεις είναι πιθανό να εμφανιστεί για αρκετές ημέρες. Αυτό οδηγεί στην δυνατότητα να έχουν όλες τις τρεις φάσεις ταυτόχρονα. Ένα μολυσμένο άτομο μπορεί να μεταδώσει τον ιό 48 ώρες πριν από την πρώτη εξάνθημα και παραμένει μεταδοτικός για όσο διάστημα το σώμα του θα είναι απεργοσπάστες.

Νόσου σε παιδιά που είναι υγιείς (δεν πάσχουν από άλλες ασθένειες, ταυτόχρονα) είναι γενικά εύκολο. Στην πιο σοβαρή μορφή της νόσου, το εξάνθημα μπορεί να εξαπλωθεί σε όλο το σώμα και μπορεί να σχηματιστεί στο λαιμό, τα μάτια και τους βλεννογόνους της ουρήθρας, του πρωκτού και του κόλπου.

Μία από τις συχνές επιπλοκές της ανεμοβλογιάς είναι βακτηριακή λοίμωξη στοιχεία του δέρματος. Όλα ανεμοβλογιά μπορεί να προκαλέσει πνευμονία και σπάνια εγκεφαλίτιδα.

Η ανεμοβλογιά και έρπητα ζωστήρα
Κάθε πρόσωπο που είχε ανεμοβλογιά μπορεί να είναι μια ασθένεια που ονομάζεται έρπητα ζωστήρα . Όταν ένα άτομο έχει ανεμοβλογιά, μερικά από ανεμευλογιάς-ζωστήρα ιός μπορεί να παραμείνει σε νευρικά κύτταρα. Και στη συνέχεια, μετά από αρκετά χρόνια, ο ιός μπορεί να ενεργοποιήσει και να επανέλθει ως έρπητα ζωστήρα.

Υπάρχει τώρα ένα εμβόλιο του έρπητα ζωστήρα συνιστάται για τα άτομα πάνω από 60 χρόνια, αυτό το εμβόλιο μειώνει αισθητά τον κίνδυνο του έρπητα ζωστήρα.

Η ανεμοβλογιά διάγνωση

Η διάγνωση συνήθως γίνεται με την εξέταση των εξάνθημα. Σε περίπτωση αμφιβολίας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εργαστηριακές δοκιμές των υγρών του αίματος ή του πολιτισμού από τις κυψέλες.

Ανεμοβλογιά - Θεραπεία

Σε γενικές γραμμές υγιή παιδιά δεν χρειάζεται καμία ιατρική θεραπεία. Ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει αντιισταμινικά για την ανακούφιση από κνησμό και να μειώσει.

Αλλά για μερικούς ανθρώπους που έχουν αυξημένο κίνδυνο των επιπλοκών που οφείλονται στην ανεμευλογιά, τότε μπορεί να συνταγογραφούνται φάρμακα για να μειώσει τη μόλυνση και να απομακρύνει τον κίνδυνο επιπλοκών.