Ερυθηματώδης λύκος - εικόνες

   
Ερυθηματώδης λύκος - εικόνες

copyright:
cedars-sinai.edu

 

Ερυθηματώδης λύκος - Είναι μια αυτοάνοση ασθένεια που χαρακτηρίζεται από φλεγμονή σε διάφορους ιστούς του σώματος είναι τόσο οξεία και χρόνια. Σε γενικές γραμμές, οι αυτοάνοσες ασθένειες προκαλούνται όταν τα ιστούς του σώματος επίθεση από το ανοσοποιητικό του σύστημα. Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι σχεδιασμένο για την καταπολέμηση των μολυσματικών παραγόντων, όπως τα βακτήρια και τα μικρόβια. Τρόποι με τους οποίους το ανοσοποιητικό καταπολεμούν τις λοιμώξεις του συστήματος είναι να παράγει αντισώματα που επιτίθενται τα μικρόβια. Οι ασθενείς με λύκο παράγουν ανώμαλη αντισώματα στο αίμα τους ιστούς-στόχους που το δικό του τρόπο να λάβει το σώμα, αντί των μολυσματικών μικροβίων. Αντισώματα και τα συνοδευτικά κύτταρα της φλεγμονής μπορεί να βλάψει τους ιστούς σε όλο το σώμα, λύκος έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει μια ποικιλία ιστών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο λύκος μπορεί να προκαλέσει ασθένεια του δέρματος, τα νεφρά, τους πνεύμονες, την καρδιά, τις αρθρώσεις, και / ή το νευρικό σύστημα.

Ερυθηματώδης λύκος - αίτια

Ένας άλλος λόγος για τη μη φυσιολογική αυτοανοσία ακριβής συστηματική ενεργοποίηση ερυθηματώδη λύκο είναι άγνωστη. Σημαντικό ρόλο μπορεί να παίξει τους ακόλουθους παράγοντες: συγκεκριμένους ιούς, από γονίδια που κληρονόμησε γενετικούς παράγοντες, το υπεριώδες φως ή ορισμένα φάρμακα. Επειδή οι γενετικοί παράγοντες μπορεί να αναπτύξει ορισμένα αυτοάνοσα νοσήματα όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, διαταραχές του θυρεοειδούς και - ή λύκο. Υπάρχει μια άποψη μεταξύ μερικοί επιστήμονες που πιστεύουν ότι το ανοσοποιητικό σύστημα προκαλώντας πηγαίνει στραβά λύκο, εξαιτίας εξωγενών παραγόντων όπως οι ιοί ή υπεριώδες φως. Μερικές φορές, τα συμπτώματα του λύκου μπορεί να προκληθεί ή να επιδεινωθεί μόνο μετά από μια σύντομη περίοδο της έκθεσης στον ήλιο. Ως  Είναι γνωστό ότι μερικές γυναίκες με Λύκο μπορεί να εμφανίσουν επιδείνωση των συμπτωμάτων πριν από την έμμηνο ρύση. Αυτό δείχνει ότι οι γυναικείες ορμόνες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτή την ασθένεια.

Τα συμπτώματα Λύκος και Σημάδια:

Οι ασθενείς με Ερυθηματώδης λύκος μπορεί να αναπτύξει διαφορετικούς συνδυασμούς των συνθηκών σε ορισμένα όργανα. Γενικά τα συμπτώματα περιλαμβάνουν κόπωση, πυρετός, μικρές μυϊκούς πόνους, αρθρίτιδα, απώλεια της όρεξης, μερικά ελκωτική στόμα και τη μύτη, εξάνθημα στο πρόσωπο και το δέρμα ", όπως το εξάνθημα πεταλούδας." Οι άνθρωποι με λύκο έχουν ασυνήθιστη ευαισθησία στο φως του ήλιου. Ένα άλλο σύμπτωμα μπορεί να είναι επένδυση φλεγμονή γύρω από τους πνεύμονες (πλευρίτιδα) ή την καρδιά (περικαρδίτιδα). Άλλα συμπτώματα, όπως η κακή κυκλοφορία στα άκρα, τα δάχτυλα χεριών και ποδιών με την έκθεση στο κρύο - (φαινόμενο Raynaud - δάκτυλο γίνεται μπλε ή λευκό και σε χαμηλές θερμοκρασίες). Οι επιπλοκές που αφορούν διάφορα όργανα που οδηγεί σε συμπτώματα που σχετίζονται γενικά πληγέντα όργανα και το στάδιο της νόσου. Σε γενικές γραμμές λύκος δερματική αυτή εκδηλώνεται μερικές φορές οδηγεί στην δημιουργία ουλών.  Με τη μορφή δισκοειδής λύκος, μόνο δέρμα και εξάνθημα που εμπλέκονται πιο συχνά συμβαίνει στο πρόσωπο και το τριχωτό της κεφαλής στο κεφάλι, συνήθως κόκκινο. Εξάνθημα του δισκοειδής λύκος είναι συνήθως ανώδυνα και δεν δίνουν φαγούρα, αλλά μπορεί να αφήσει τα σημάδια για το τριχωτό της κεφαλής που προκαλούν μόνιμη απώλεια μαλλιών (αλωπεκία) σε εκείνη την περιοχή. Σε περίπου 6% και 11% των ατόμων με δισκοειδής λύκος μπορεί να αναπτύξουν συστηματικό ερυθηματώδη λύκο. Σε γενικές γραμμές περίπου το 50% των ατόμων με συστηματική δόντι ερυθηματώδης λύκος μπορεί να αναπτύξουν ένα εξάνθημα κόκκινο χαρακτηριστικό, επίπεδη προσώπου πάνω από γέφυρα της μύτης. Εξαιτίας του σχήματός του, είναι συνήθως αναφέρεται ως "εξάνθημα πεταλούδας ως". Το εξάνθημα είναι ανώδυνη και δεν φαγούρα. γενικά τους ανθρώπους που έχουν εξανθήματα του προσώπου και τα άλλα όργανα, λόγω λύκος μπορεί να επιδεινώσει την φλεγμονή της υγείας μέσω της έκθεσης στο ηλιακό φως.

Διάγνωση Λύκος:

Λόγω της ποικιλομορφίας των συμπτωμάτων της σκλήρυνσης των οργάνων που εμπλέκονται διάγνωση γίνεται από τα έντεκα κριτήρια.

Αυτά τα έντεκα κριτήρια που χρησιμοποιούνται για τη διάγνωση του συστηματικού ερυθηματώδους λύκου είναι:

Άλλες εξετάσεις μπορεί να περιλαμβάνουν: ταχύτητα καθίζησης και της C-αντιδρώσας πρωτεΐνης, η χημεία του αίματος, η ανάλυση των υγρών του σώματος και βιοψίες ιστών, μερικά δείγματα από τις πληγείσες tesutrile όργανα (δέρμα, τα νεφρά).

Ερυθηματώδης λύκος - Θεραπεία

Ο κύριος παράγοντας στην αντιμετώπιση του λύκου είναι η βελτίωση των συμπτωμάτων και την ανάσχεση της επιδείνωσης των προσβεβλημένων οργάνων, γιατί δεν υπάρχει μόνιμη θεραπεία για Ερυθηματώδης λύκος. Η θεραπεία συνταγογραφείται για κάθε ασθενή ξεχωριστά, ανάλογα με το επίπεδο της βλάβης. Έτσι, πολλά άτομα με ηπιότερα συμπτώματα μπορεί να απαιτήσει διαλείπουσα θεραπεία με αντιφλεγμονώδη. Αντ 'αυτού, με επιδεινώνεται Bola, οι οποίες πλήττονται περισσότερο όργανα μπορούν να απαιτούν υψηλές δόσεις κορτικοστεροειδών, σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα που καταστέλλουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Αν και η νόσος είναι ενεργή σε ασθενείς με Λύκο θα πρέπει να λαμβάνουν την αφθονία του υπολοίπου και του ύπνου. Διαπιστώθηκε ότι υπάρχει στενή σχέση ανάμεσα στην ποιότητα του ύπνου και της κόπωσης σε άτομα με λύκο. Για εκείνους που είναι πολύ σημαντική για την αντιμετώπιση προσεκτικά την ποιότητα του ύπνου σε άτομα που πάσχουν από λύκο, σε συνδυασμό με κάποια άσκηση για να διατηρήσουν τον μυϊκό τόνο του δυνατού και τις αρθρώσεις. Συνιστάται φάρμακα αντιφλεγμονώδη (ΜΣΑΦ) που χρησιμοποιούνται για τη μείωση της φλεγμονής και του πόνου των μυών, από κοινού και σε άλλους ιστούς. Αντιφλεγμονώδη φάρμακα περιλαμβάνουν: ασπιρίνη, η ιβουπροφαίνη, ναπροξένη και sulindac. Είναι απαραίτητο να προσπαθήσουμε αρκετά φάρμακα για να μάθετε ποια είναι αυτά δίνουν την καλύτερη απάντηση, δεδομένου ότι η ατομική ανταπόκριση στην αντιφλεγμονώδη ποικίλλει από άτομο σε άτομο. Τα κορτικοστεροειδή είναι πιο ισχυρό από αντιφλεγμονώδη και χρησιμοποιείται για τη μείωση της φλεγμονής και την αποκατάσταση της λειτουργίας όταν η νόσος είναι ενεργή. Τα κορτικοστεροειδή χρησιμοποιούνται ειδικά όταν θίγονται τα εσωτερικά όργανα. Τα κορτικοστεροειδή μπορούν να ληφθούν από το στόμα ή με ένεση απευθείας σε αρθρώσεων ή άλλων ιστών. Το μειονέκτημα είναι ότι τα κορτικοστεροειδή έχουν σοβαρές παρενέργειες όταν χορηγείται σε υψηλές δόσεις για παρατεταμένες περιόδους. Οι παρενέργειες των κορτικοστεροειδών περιλαμβάνουν αύξηση βάρους, μολύνσεις του δέρματος, λέπτυνση των οστών, του διαβήτη, οίδημα προσώπου, και νέκρωση των ιστών σε μεγάλες αρθρώσεις. + Ένα φάρμακο που έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικό κατά λύκος είναι - Υδροξυχλωροκίνη (Plaquenil) είναι στην πραγματικότητα ένα φάρμακο κατά της ελονοσίας. Συνεχώς λαμβάνοντας υδροξυχλωροκίνη μπορεί να αποτρέψει λύκος δεδομένα φωτοβολίδες. Ανοσοκατασταλτικά φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία τα άτομα με πιο σοβαρές εκδηλώσεις της συστηματικός ερυθηματώδης λύκος. Αυτά τα ανοσοκατασταλτικά φάρμακα περιλαμβάνουν μεθοτρεξάτη, αζαθειοπρίνη, κυκλοφωσφαμίδη, χλωραμβουκίλη και η κυκλοσπορίνη. Όλα ανοσοκατασταλτικά φάρμακα μπορεί να βλάψει σοβαρά τα κύτταρα του αίματος και μπορεί να αυξήσει τους κινδύνους της μόλυνσης και αιμορραγίας.