Ακτινική κεράτωση - εικόνες

Ακτινική κεράτωση - εικόνες

copyright:
wikimedia.org

Ακτινική κεράτωση - επίσης γνωστό ως ηλιακή κεράτωση, είναι ένα μικρό εξόγκωμα, τραχύ σημείο που συμβαίνουν στο δέρμα που έχει υποστεί χρόνια εκτίθεται στον ήλιο. Όπως ακτινικές υπερκερατώσεις, γενικά σε μέγεθος 2 - 6 χιλιοστά σε διάμετρο (Το μέγεθος του ένα μολύβι και μια γόμα σημείο). Είναι συνήθως κοκκινωπό, με μια τραχιά υφή και συχνά έχουν ένα κιτρινωπό λευκό κλίμακα στην κορυφή.

Ακτινική κεράτωση - αίτια

Τραυματισμοί κάνει το ντεμπούτο του ως σχεδόν ανεπαίσθητη ακατέργαστων κηλίδες στο δέρμα, καλύτερα αισθητή από ό, τι φαίνεται. Πρόωρη βλάβες που γίνονται αισθητές σε rassparul ψηλάφηση, γινόταν αργότερα

 

ερυθηματώδες, πάχους πιάτα που μπορεί να κυμαίνεται από μερικά εκατοστά. Οι αλλοιώσεις μπορεί να παραμείνει για χρόνια, μπορεί να υποχωρούν αυθόρμητα ή μπορεί να εξελιχθεί σε επεμβατικές πλακώδες καρκίνωμα.

Ακτινική κεράτωση - Θεραπεία

Καλύτερη θεραπεία είναι η αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο. Κατάλληλη θεραπεία είναι συνήθως επιλέγεται με βάση τον αριθμό των βλαβών κρίση και την αποτελεσματικότητα. Η θεραπεία αποτελείται από δύο ευρείες κατηγορίες: τη χειρουργική θεραπεία και την καταστροφή. Φαρμακολογική εγκεκριμένη ιατρική θεραπεία χορηγείται τέσσερις παράγοντες: 5-φθοριοουρακίλη, imiquimod, δικλοφενάκη gel οξύ και δέλτα-animolevulinic PDT.