Αλωπεκία Areata - εικόνες

Αλωπεκία Areata - εικόνες

copyright:
wikimedia.org

Αλωπεκία Areata - εικόνες

copyright:
wikimedia.org

Αλωπεκία Areata - ένας τύπος τριχόπτωσης επαναλαμβανόμενων ποτέ να επηρεάσει οποιαδήποτε περιοχή που καλύπτεται από τα μαλλιά. Κλινικά μιλώντας, γυροειδής αλωπεκία μπορεί να εκδηλωθεί πολλά διαφορετικά μοντέλα. Αν και ιατρικά καλοήθη, γυροειδής αλωπεκία μπορεί να προκαλέσει τεράστια συναισθηματική και το ψυχοκοινωνικό στρες σε προσβεβλημένους ασθενείς και τις οικογένειές τους.

Αλωπεκία Areata - αίτια

Πιο ευρέως αποδεκτή υπόθεση είναι ότι γυροειδής αλωπεκία είναι σχετικές με το Τ κυττάρων με τη μεσολάβηση αυτοάνοσες και οι οποίοι είναι πιθανότερο να συμβεί σε γενετικά προδιατεθειμένα άτομα. Η πραγματική αιτία της necunoscuta.

Exista γυροειδής αλωπεκία ακόμα διάφορες θεωρίες για τις αιτίες, όπως:

Θεωρία της αυτοανοσίας.
Τα στοιχεία υποστηρίζουν την υπόθεση ότι η γυροειδής αλωπεκία είναι μια αυτοάνοση πάθηση. Η διαδικασία φαίνεται να είναι κυτταρικές Τ, αλλά βρέθηκαν και τα αντισώματα που κατευθύνονται εναντίον των μαλλιών.

Γενετική θεωρία.
Πολλοί παράγοντες ευνοούν την προδιάθεση να γυροειδής αλωπεκία. Συχνότητα μεταξύ των ασθενών που επηρεάζονται τα μέλη της οικογένειας, εκτιμάται σε 20%. Συχνότητα εμφάνισης αυξάνεται σε άτομα με σοβαρές μορφές της αλωπεκίας πάνω από το θυρεοειδή.

Θεωρία και vasculaturii inervatiei.
Το γεγονός ότι οι ασθενείς με γυροειδής αλωπεκία αναφερθεί περιστασιακά κνησμό ή πόνο στις πληγείσες περιοχές αυξάνει την πιθανότητα του περιφερικού νευρικού συστήματος μετατροπής.

Viral θεωρία.
Μια άλλη υπόθεση ήταν προταθεί για να εξηγήσουν την παθολογία της γυροειδής αλωπεκία. Θεωρείται ότι έχει λοιμώδη καταγωγή, αλλά δεν αποκάλυψε μικροβιακή πράκτορα σταθερή.

Συμπτώματα: Το πιο συνηθισμένο σύμπτωμα είναι η απώλεια μαλλιών, γυροειδής αλωπεκία, η τρίχα πέφτει συνήθως σε μικρά μπαλώματα και γύρο. Σε σπάνιες περιπτώσεις, η κατάσταση μπορεί να εξελιχθεί σε πλήρη απώλεια των μαλλιών της κεφαλής (αλωπεκία areata totalis) ή ολική απώλεια των τριχών στο κεφάλι, το πρόσωπο και το σώμα (αλωπεκία areata Universalis). Σε περιπτώσεις universalis γυροειδής αλωπεκία, η απώλεια των βλεφαρίδων και των φρυδιών και τη μύτη και τα μαλλιά του αυτιού μπορεί να κάνει ένα άτομο περισσότερο ευάλωτο στη σκόνη, τα μικρόβια και τα ξένα σωματίδια που εισέρχονται από τα μάτια, τη μύτη και τα αυτιά.

Αλωπεκία Areata - Θεραπεία

Η θεραπεία δεν είναι απαραίτητη, διότι η κατάσταση είναι καλοήθεις και την αυτόματη διαγραφή και της επανάληψης είναι κοινές. Η θεραπεία περιλαμβάνει την τόνωση καθεστώτα τριχοφυΐα, αλλά δεν μπορούν να επηρεάσουν την αρχική εξέλιξη της νόσου. Intralesional θεραπεία με κορτικοστεροειδή περιλαμβάνουν ενέσεις ή τοπική εφαρμογή. Τριχοφυία μπορεί να επιμείνει για έως και εννέα μήνες μετά την ένεση. Επίκαιρα ανοσοθεραπεία ορίζεται ως η αλλεργική δερματίτιδα εξ επαφής που προκαλούνται από την τοπική εφαρμογή ισχυρών αλλεργιογόνων. Συστημική θεραπεία με ψωραλένιο και υπεριώδη Α δείχνει τα ποσοστά επούλωσης του 20-73%, αλλά η επανάληψη είναι υψηλή.