Έκζεμα - εικόνες

Έκζεμα - source:dermnet.com
   

Έκζεμα - έκζεμα είναι ένας γενικός όρος για διάφορες κατηγορίες φλεγμονή του δέρματος, επίσης γνωστό ως δερματίτιδα. Η πιο συνηθισμένη μορφή εκζέματος είναι ατοπικής δερματίτιδας (μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτά τα δύο όροι χρησιμοποιούνται αδιακρίτως). Ωστόσο, υπάρχουν πολλές διαφορετικές μορφές του εκζέματος. Το έκζεμα μπορεί να επηρεάσει άτομα κάθε ηλικίας, αν και εμφανίζεται πιο συχνά σε βρέφη, περίπου το 85% των ανθρώπων που έχουν μια εκδήλωση πριν από 5 χρόνια.

Έκζεμα - αίτια

Οι γιατροί δεν γνωρίζουν την ακριβή αιτία του εκζέματος είναι μια ατέλεια του δέρματος που επηρεάζει τη λειτουργία του ως φράγμα, ενδεχομένως σε συνδυασμό με μια ανώμαλη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος είναι πιστεύεται ότι είναι ένας από τους σημαντικούς παράγοντες.

Μερικές μορφές του εκζέματος μπορεί να προκληθεί από τις ουσίες που έρχονται σε επαφή με το δέρμα, όπως τα καλλυντικά σαπούνια,, ρούχα, απορρυπαντικά, κοσμήματα, ή τον ιδρώτα. Περιβαλλοντική αλλεργιογόνα (ουσίες που προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις) μπορεί επίσης να προκαλέσει, κρούσματα του εκζέματος. Οι αλλαγές στη θερμοκρασία ή υγρασία, ή λόγω ψυχολογικό στρες μπορεί να οδηγήσει σε εκδήλωση εκζέματος σε μερικούς ανθρώπους.

Το έκζεμα είναι κοκκινισμένο δερματικά συμπτώματα, να τρώνε ή εγκαύματα, αν και η εμφάνιση του εκζέματος ποικίλλει από άτομο σε άτομο και ποικίλλει ανάλογα με το συγκεκριμένο τύπο εκζέματος. Φαγούρα είναι έντονη, συνήθως το πρώτο σύμπτωμα οι περισσότεροι άνθρωποι με το έκζεμα. Μερικές φορές, το έκζεμα μπορεί να οδηγήσει σε φουσκάλες και πληγές, αλλά μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ξηρό και φολιδωτό δέρμα.

Ενώ οποιαδήποτε περιοχή του σώματος μπορεί να επηρεαστεί από το έκζεμα, σε παιδιά και ενήλικες, το έκζεμα εμφανίζεται συνήθως στο πρόσωπο, το λαιμό, και το εσωτερικό του αγκώνες, τα γόνατα και τους αστραγάλους. Σε βρέφη, έκζεμα εμφανίζεται συνήθως στο μέτωπο, τα μάγουλα, τους βραχίονες, τα πόδια, το κεφάλι και το λαιμό.

Το έκζεμα μπορεί να συμβεί μερικές φορές ως μια σύντομη αντίδραση που μόνο οδηγεί σε συμπτώματα για μερικές ώρες ή ημέρες, αλλά σε άλλες περιπτώσεις, τα συμπτώματα μπορεί να διαρκέσει μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, που αναφέρονται ως χρόνιες δερματίτιδες

Έκζεμα - Θεραπεία

Στόχοι για τη θεραπεία έκζεμα είναι να αποτραπεί ο κνησμός, φλεγμονή και επιδείνωση. Η θεραπεία του εκζέματος μπορεί να αφορούν τόσο τον τρόπο ζωής και τη χρήση ναρκωτικών. Η θεραπεία είναι πάντοτε ηλικία ενός ατόμου, η συνολική κατάσταση της υγείας και τον τύπο και τη σοβαρότητα της νόσου.

Κρατώντας το δέρμα καλά ενυδατωμένο με την εφαρμογή κρέμες ή αλοιφές (με χαμηλή νερό και υψηλή περιεκτικότητα σε πετρέλαιο) και να αποφεύγονται οι υπερβολικές - λουτρά.