Ερυσίπελας - εικόνες

 
Ερυσίπελας - εικόνες

copyright:
wikimedia.org

Ερυσίπελας - είναι μια επιφανειακή μορφή κυτταρίτιδας, μια δυνητικά σοβαρή βακτηριακή λοίμωξη που επηρεάζει το δέρμα. Ερυσίπελας πιο συχνά επηρεάζει τα παιδιά και τους ηλικιωμένους, αλλά μπορεί να επηρεάσει κάθε ηλικιακή ομάδα.

Οι παράγοντες κινδύνου είναι παρόμοιες με εκείνες για τις άλλες μορφές της κυτταρίτιδας. Ωστόσο, σε αντίθεση με κυτταρίτιδα, ερυσίπελας όλες σχεδόν τις λοιμώξεις που προκαλούνται από ομάδα Α βήτα-αιμολυτικό στρεπτόκοκκο

Ερυσίπελας - αίτια

κύρια αιτία της ερυσίπελας είναι το αποτέλεσμα:

Τα σημεία και συμπτώματα συνήθως εμφανίζονται ξαφνικά αυξήθηκε, η έναρξη συχνά συνοδεύεται από πυρετό και ρίγη. Που επηρεάζουν το δέρμα διακρίνεται από άλλες μορφές κυτταρίτιδας με μια καλά καθορισμένη σειρά, που πλήττονται το δέρμα είναι κόκκινο, πρησμένο και λακκάκι μπορεί να είναι ωραία (σαν φλούδα πορτοκαλιού). Μπορεί να είναι φουσκάλες. Αιμορραγία μέσα στο δέρμα μπορεί να προκαλέσει πορφύρα (μωβ patch).

Ερυσίπελας - Θεραπεία

Τα περισσότερα βακτήρια που προκαλούν ερυσίπελας στρεπτόκοκκο ευαίσθητα στην πενικιλλίνη, η οποία χορηγείται είτε από το στόμα ή ενδοφλεβίως, ανάλογα με τη σοβαρότητα του ασθενούς. Ερυθρομυκίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική λύση για τους ασθενείς αλλεργία στην πενικιλίνη. Η θεραπεία είναι συνήθως 10-14 ημέρες. Δεν πρέπει να υπάρχουν ουλές.