Φακίδες - εικόνες

Φακίδες - εικόνες

copyright:
wikimedia.org

Φακίδες - Οι επίπεδες κυκλικές κηλίδες, τα δέρματα, τα οποία είναι συνήθως το μέγεθος ενός κεφαλιού καρφί. Λεκέδες είναι πολλαπλά και μπορεί να αναπτυχθεί τυχαία στο δέρμα, ειδικά μετά από την επαναλαμβανόμενη έκθεση στον ήλιο. Είναι ιδιαίτερα συχνή σε άτομα με ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα στο πάνω περιοχές του δέρματος σώματος όπως τα μάγουλα, τη μύτη, τα χέρια, ώμους και τα άνω. Μπορούν να εμφανιστούν σε νέους ηλικίας 1 έως 2 έτη

Φακίδες - αίτια

Φακίδες αναπτυχθεί ως αποτέλεσμα του συνδυασμού των γενετικών τάσης (κληρονομιά) και έκθεση στον ήλιο.

Δύο άνθρωποι που έχουν την ίδια έκθεση στο ηλιακό φως μπορεί να έχουν ίσες ευκαιρίες να αναπτύξουν τις φακίδες. Το φως του ήλιου και τεχνητά φώτα μαυρίσματος εκπέμπουν υπεριώδη (UV). Μετά από έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία, το εξωτερικό στρώμα του δέρματος (επιδερμίδα) πυκνώνει και η χρωστική ουσία που παράγουν τα κύτταρα (μελανοκύτταρα) παράγουν τη μελανίνη χρωστικών ουσιών σε αυξημένο ρυθμό. (Αυτή η παραγωγή της μελανίνης, στην πραγματικότητα, μπορεί να παρέχει κάποια προστασία έναντι μελλοντικών έκθεση στον ήλιο.)

Φυσικά, οι άνθρωποι διαφέρουν πολύ στην απάντησή τους στο φως του ήλιου. Για να πάρει ένα ακραίο παράδειγμα, κανείς δεν χρώση του δέρματος αλμπίνο λόγω ελαττώματος στο μεταβολισμό της μελανίνης. Από την άλλη πλευρά, οι άνθρωποι με σκοτεινές χροιές είναι σχετικά λιγότερο ευαίσθητα στην ηλιακή ακτινοβολία από ό, τι το ανοιχτόχρωμο δέρμα τους ανθρώπους. Ωστόσο, τα άτομα με σκούρο δέρμα, δεν είναι πλήρως ανθεκτικό στην ηλιακή βλάβη από εγκαύματα και μπορεί να γίνει μια παρατεταμένη έκθεση. Τα άτομα με ξανθά ή κόκκινα μαλλιά, χλωμό μάτια και το δέρμα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα για να ανοίξει τις βλαβερές συνέπειες της υπεριώδους ακτινοβολίας.

Φακίδες - Θεραπεία

Υπάρχουν διάφορα ασφαλή και αποτελεσματική μέθοδος για τη μείωση της εμφάνισης των ρυτίδων: ένας συνδυασμός των θεραπειών μπορεί να χρειαστούν για καλύτερα αποτελέσματα.

  1. Λεύκανση ή ξεθώριασμα κρέμες: Προϊόντα που περιέχουν υδροκινόνη και Kojic οξύ. Τα προϊόντα αυτά μπορούν να βοηθήσουν τις φακίδες καταπολέμηση εάν εφαρμόζονται με συνέπεια σε μια περίοδο αρκετών μηνών. Λεύκανση ή ξεθώριασμα κρέμες είναι πιο αποτελεσματικό σε συνδυασμό με την αποφυγή ήλιο και αντηλιακό.


  2. Ρετινοειδή: μερικές φορές χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλες κρέμες λεύκανσης, τρετινοΐνη (βιταμίνη Α οξύ, Retin-A), Tazarotene (Tazorac), Adapalene (Differin), μπορεί επίσης να βοηθήσει τις φακίδες καταπολέμηση όταν εφαρμοστούν με συνέπεια κατά τη διάρκεια μιας περίοδο μερικών μηνών.


  3. Κρυοθεραπεία


  4. Η θεραπεία με λέιζερ