Γεωγραφικά γλώσσα - εικόνες

Γεωγραφικά γλώσσα - εικόνες

copyright:
wikimedia.org

Γεωγραφικά γλώσσα - εικόνες

copyright:
wikimedia.org

Γεωγραφικά γλώσσα - είναι μια καλοήθης κατάσταση, η οποία παρατηρείται σε ποσοστό μέχρι 3% του γενικού πληθυσμού. Τις περισσότερες φορές, οι ασθενείς είναι ασυμπτωματικοί, όμως, κάποιοι ασθενείς έχουν αυξημένη ευαισθησία σε καυτά και πικάντικα τρόφιμα.

Γεωγραφικά γλώσσα - αίτια

Η οριστική αιτία δεν έχει διευκρινιστεί, αλλά οι βλάβες αντιμετωπίζονται με αυξημένη συχνότητα σε ασθενείς με ψωρίαση.

Σε μια μελέτη σε ασθενείς με ψωρίαση, η γεωγραφική γλώσσα εμφανίστηκε στο 10% των ασθενών, σε αντίθεση με μόνο το 2,5% της ίδιας ηλικίας και φύλου controalata. Μια πολυγονιδιακές τρόπο κληρονομικότητας είχε προταθεί από τη γεωγραφική της γλώσσας. Δεν παρατηρήθηκε αυξημένη συχνότητα εμφάνισης της γεωγραφικής της γλώσσας έχει σημειωθεί λόγω της χρήσης ναρκωτικών ή περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Γεωγραφικά γλώσσα μπορεί να επηρεάσει όλες τις ηλικιακές ομάδες αλλά είναι πιο διαδεδομένη στους ενήλικες. Οι ασθενείς μπορεί να είναι γεωγραφικά κάψιμο γλώσσας ή ερεθισμό της γλώσσας μετά από την κατάποση του καυτά ή πικάντικα τρόφιμα .

Γλώσσα παρουσιάζει μια καλά οροθετημένη περιοχή ερύθημα, κυρίως επηρεάζουν το ραχιαίο και τα πλευρικά περιθώρια της γλώσσας. Στην περιοχή του ερυθήματος αρχιτεκτονική γλώσσα έχει αφαιρεθεί, με απώλεια filiform θηλές και τη γύρω ατροφία του βλεννογόνου. Γύρω περιοχή είναι σαφώς καθορισμένα, υπερκεράτωσης, λευκό με κίτρινα άκρα, serpingioase, παράτυπη. Παρόμοιες αλλοιώσεις μπορεί να υπάρχουν σε άλλες επιφάνειες βλεννογόνων.

Γεωγραφικά γλώσσα - Θεραπεία

που δεν αντιμετωπίζονται ως μία καλοήθης και ασυμπτωματική κατάσταση.