Ηλιακή Κνίδωση - εικόνες

Ηλιακή Κνίδωση - εικόνες

copyright:
wikimedia.org

Ηλιακή Κνίδωση - είναι μια σπάνια μορφή της κνίδωσης, το δέρμα είναι φουσκωμένα μέσα σε λίγα λεπτά από την έκθεση στο ηλιακό φως ή σε τεχνητό φως πηγή που εκπέμπει υπεριώδη ακτινοβολία

Ηλιακή Κνίδωση - αίτια

Επειδή η ηλιακή κνίδωση, δεν είναι σαφώς καθορισμένη, αλλά μπορεί να οφείλεται σε αντίδραση αντιγόνου-αντισώματος. Φαίνεται ότι μια χημική ουσία δημιουργείται στο σώμα (photoallergen) αντιδρά με την υπεριώδη ακτινοβολία και να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση που εκδηλώνεται ως κυψέλες.

Συμπτώματα: μια τσιμπήματος, κνησμώδες εξάνθημα αναπτύχθηκε μέσα σε λίγα λεπτά μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα (περισσότερο από 30 λεπτά) από την έκθεση στον ήλιο. Δερματικό εξάνθημα μπορεί να μοιάζουν με κηλίδες και να είναι κόκκινα και πρησμένα. Συχνά, δερματικό εξάνθημα που αφορούν τομείς που δεν εκτίθενται κανονικά, ανώτερο πρόσωπο και τα χέρια συνεχώς εκτεθειμένα στον ήλιο μπορεί να είναι πιο εύκολα να επηρεαστούν.

Αν επηρεάζονται μεγάλες περιοχές του σώματος, απώλεια υγρών στο δέρμα μπορεί να οδηγήσει σε σύγχυση, κεφαλαλγία, ναυτία και έμετο.

Εκτάσεις που καλύπτονται από λεπτές στρώσεις μπορούν επίσης να επηρεαστούν, ανάλογα με τις υπεριώδεις ακτίνες που μπορούν να περάσουν μέσα από το ύφασμα.

Ηλιακή Κνίδωση - Θεραπεία

Μόλις ένας ασθενής είναι προστατευμένο από την έκθεση σε εξάνθημα ήλιος αρχίζει να εξαφανίζεται αυθόρμητα σε τηγάνι σε λίγα λεπτά έως πολλές ώρες. Τα εξανθήματα όταν ωριμάσει πλήρως, δεν υπάρχει ούτε ένα σημάδι.

Οι ασθενείς με ηλιακή κνίδωση πρέπει να λάβουν μέτρα για την αποφυγή ή την ελαχιστοποίηση της έκθεσης στον ήλιο, με τη χρήση ηλιακής προστασίας. Αντιϊσταμινικά από του στόματος μπορεί να είναι χρήσιμη για τη μείωση της ρύπανσης και την ελαχιστοποίηση του κνησμού, αλλά μερικές φορές εμποδίζουν την αντίδραση συνολικά.

Για τους ασθενείς που αντιδρούν άσχημα και είναι ανίκανοι να διαχειριστούν την κατάστασή τους, μέσω προληπτικών μέτρων, φωτοθεραπεία ή / και photochemotherapy μπορεί να θεωρηθεί. Οι θεραπείες αυτές συχνά διεξάγονται πριν τους καλοκαιρινούς μήνες. Δυστυχώς, το εξαιρετικά απευαισθητοποίηση ιώδες είναι συχνά βραχύβια και πρέπει να επαναληφθεί.