Κηρίο - εικόνες

Κηρίο - εικόνες

copyright:
wikimedia.org

 

Κηρίο - είναι μια λοίμωξη της επιφάνειας του δέρματος. Κηρίο είναι πιο συχνή σε παιδιά από ότι στους ενήλικες.

Κηρίο - αίτια

Η αιτία της νόσου που προκαλείται από σταφυλόκοκκο και στο στρεπτόκοκκο. Τα συμπτώματα είναι:

- Μη πομφολυγώδεις κηρίο: αυτό είναι μια κοινή μορφή, που προκαλείται από βακτήρια Επιπλέον σταφυλόκοκκο και στο στρεπτόκοκκο. Εμφανίζεται ως μικρές φουσκάλες ή απεργοσπάστες, οι οποίες στη συνέχεια κίτρινο ή το μέλι-χρωματισμένο κρουστών. Ξεκινά συχνά γύρω από τη μύτη και το πρόσωπο, αλλά μπορεί επίσης να επηρεάσει τα χέρια και τα πόδια. Είτε μπορούν να γίνουν πρησμένοι αδένες γύρω από το ξενοδοχείο.

- Φυσαλλιδώδες κηρίο: αυτό προκαλείται από βακτήρια που παράγουν μια τοξίνη που προκαλεί ένα χάσμα μεταξύ του κορυφαίου στρώματος (επιδερμίδα) και τα χαμηλότερα επίπεδα του δέρματος αποτελεί μία κυψέλη. (Ο ιατρικός όρος για κυψέλη είναι bulla) φλύκταινες μπορεί να εμφανιστούν σε διάφορες περιοχές του δέρματος, ιδιαίτερα την περιοχή των γλουτών, αν και οι φυσαλίδες είναι εύθραυστες και κόκκινο.

Το μολυσματικό κηρίο είναι μεταδοτικό, ειδικά σε άμεση επαφή με κάποιον που έχει, μερικές φορές μπορεί να διαρκέσει από πετσέτες, παιχνίδια, ρούχα ή είδη οικιακής χρήσης. Μόλις αρχίσετε, μολυσματικό κηρίο, συχνά επεκτείνεται σε άλλα μέρη του σώματος. Αυτό είναι σύνηθες φαινόμενο στα παιδιά.

Κηρίο - Θεραπεία

Κηρίο είναι μια σοβαρή νόσος μπορεί εύκολα να θεραπευτεί, μπορεί να θεραπεύσει και να στεγνώσει από μόνη της. Ήπιες περιπτώσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν με απαλό καθαρισμό, αφαίρεση κρούστες, και εφαρμόζοντας αντιβιοτική αλοιφή mupirocin (Bactroban). Πιο σοβαρή ή πολύ διαδεδομένη, ειδικά πομφολυγώδεις μολυσματικό κηρίο, από του στόματος φαρμακευτική αγωγή μπορεί να χρειάζεται αντιβιοτικά για μολυσματικό κηρίο.