Κύησης πεμφιγοειδούς - εικόνες

Κύησης πεμφιγοειδούς - εικόνες

copyright:
dermnetnz.org

Κύησης πεμφιγοειδούς - είναι μια σπάνια αυτοάνοση δερματοπάθεια πομφολυγώδεις της εγκυμοσύνης. Η νόσος αρχικά ονομαζόταν έρπητα herpetiform κύησης βασίζεται σε μορφολογικό γνώρισμα του φουσκάλες, αλλά ο όρος είναι ψευδή, γιατί κύησης πεμφιγοειδούς δεν σχετίζεται ή συνδέεται με ενεργό ιογενή ερπητική λοίμωξη ή μια ιστορία.

Κύησης πεμφιγοειδούς - αίτια

πεμφιγοειδούς κύησης είναι μια αυτοάνοση νόσος, που ουσιαστικά σημαίνει ότι το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ατόμου αρχίζει αντίδραση εναντίον του / της ιστό. Ανοσοσφαιρίνη G (IgG) αυτοαντισωμάτων (γνωστή και ως παράγοντας PG), προκάλεσε ζημίες σε κύησης πεμφιγοειδούς στόχος είναι μια πρωτεΐνη γνωστή ως BPAG2 (επίσης γνωστή ως BP180), που βρίσκεται στο υπόγειο μεμβράνες, που είναι η περιοχή ανάμεσα στην επιδερμίδα και χόριο (κορυφή και μεσαία στρώματα του δέρματος). πλακούντας είναι γνωστό ότι είναι η κύρια πηγή του μητρικού της αντισώματος και, επομένως, μπορεί να αντιπροσωπεύουν ένα ανοσολογικό στόχο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Κύησης πεμφιγοειδούς εμφανίζεται σε έγκυες γυναίκες. Εκδηλώνεται συνήθως και σε προχωρημένη εγκυμοσύνη με ξαφνική εμφάνιση κνησμώδες κνιδωτικές βλατίδες και φλύκταινες στη κοιλιά και τον κορμό. Κνησμός μπορεί να είναι τόσο σοβαρή, ώστε να μπορείτε να διακόψουν τις καθημερινές δραστηριότητες. Οι τραυματισμοί μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά αναπτύχθηκε κυρίως κατά το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο.

Τα συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν κατά την εγκυμοσύνη, αλλά και sfirsutul άμεση παράδοση. Κύησης πεμφιγοειδούς συνήθως υποχωρεί αυτόματα μέσα σε λίγες εβδομάδες ή μήνες μετά delivrenta ακόμη και νωρίτερα, αν το στήθος νοσηλευτικής. Η διατήρηση της δραστηριότητας της νόσου χαρακτηρίζεται ακόμη και μετά από λίγα χρόνια μετά τη γέννηση. Η ασθένεια μπορεί να προκληθεί από τη χρήση των αντισυλληπτικών και την έμμηνο ρύση, καθώς και τα καθήκοντα που έρχονται.

Κύησης πεμφιγοειδούς - Θεραπεία

Ο κύριος στόχος της θεραπείας είναι η ανακούφιση κνησμός, την πρόληψη του σχηματισμού κυψέλες και τη θεραπεία δευτερογενών λοιμώξεων. Τα τοπικά κορτικοστεροειδή που χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα σε ήπια μορφή της νόσου, από του στόματος κορτικοστεροειδή είναι απαραίτητες σε μεγαλύτερες υποθέσεις. Αντιϊσταμινικά από του στόματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανακούφιση από τον κνησμό.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, κύησης πεμφιγοειδούς θεραπεύσει αυθόρμητα μέσα σε λίγες ημέρες. Οι επιπλοκές είναι σπάνιες αλλά μπορεί να περιλαμβάνει: