Λεύκη - εικόνες

Λεύκη - εικόνες

copyright:
wikimedia.org

Λεύκη - είναι μια αυτοάνοση διαταραχή στην οποία τα χρωστικά κύτταρα (μελανοκύτταρα) καταστρέφονται, με αποτέλεσμα ακανόνιστου σχήματος λευκές κηλίδες στο δέρμα.

Λεύκη - αίτια

Μπορεί να είναι οποιοδήποτε μέρος του σώματος που επηρεάζονται, οι πιο συχνές περιοχές είναι το πρόσωπο, το λαιμό, τα μάτια, τα ρουθούνια, θηλές, ομφαλός, των γεννητικών οργάνων, πτυχώσεις του σώματος, μασχάλες, περιοχές τραυματισμού στη βουβωνική χώρα κοψίματα, τραύματα, εγκαύματα και γύρω από χρώση κρεατοελιές .

Λεύκη επηρεάζει τουλάχιστον το 1% του πληθυσμού. Οι μισοί από τους ασθενείς, η απώλεια χρωστικής αρχίζει πριν από την ηλικία των 20 ετών. Στο πέμπτο μέρος, άλλα μέλη της οικογένειας έχουν επίσης λεύκη.

Παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα άτομα με λεύκη έχουν καλή γενική υγεία, αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αποκτήσουν άλλα αυτοάνοσα νοσήματα όπως ο διαβήτης, νόσος του θυρεοειδούς, η κακοήθης αναιμία (έλλειψη βιταμίνης Β12), τη νόσο του Addison ( νόσου των επινεφριδίων αδένα) και γυροειδής αλωπεκία .

Η μελανίνη είναι η χρωστική ουσία που καθορίζει το χρώμα του δέρματος, τα μαλλιά και μάτια. Παράγεται σε κύτταρα που ονομάζονται μελανοκύτταρα. Αν μελανοκύτταρα δεν μπορούν να σχηματίσουν μελανίνη ή εάν μειωθεί ο αριθμός τους, το χρώμα του δέρματος θα γίνει σταδιακά πιο λευκά.

Η αιτία της λεύκης δεν είναι γνωστή. μπορεί μερικές φορές να είναι: σωματική βλάβη, όπως ηλιακά εγκαύματα ή συναισθηματικές διαταραχές. Υπάρχουν τρεις θεωρίες για την αιτία της λεύκης:

Σοβαρότητα ποικίλλει κάθε λεύκη. Οι άνθρωποι ειδοποίηση συνήθως η απώλεια χρωστικής στην αντίθεση μεταξύ του καλοκαιριού και τον ήλιο κατεστραμμένο δέρμα, μαυρισμένο δέρμα γίνεται πιο διακριτή. Οι άνθρωποι με σκούρο δέρμα μπορούν να παρατηρούν την εμφάνιση της λεύκης σε οποιαδήποτε στιγμή .. Τα μάτια δεν αλλάζουν χρώμα. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να προβλεφθεί πόσο χρωστική ουσία ένα άτομο θα χάσει.

Ο βαθμός απώλειας χρωστικής ουσίας μπορεί να διαφέρουν σε κάθε λεύκη patch, το οποίο σημαίνει ότι υπάρχουν διαφορετικές αποχρώσεις του καφέ σε ένα patch λεύκη. Αυτό ονομάζεται «τριχρωματική».

Λεύκη - Θεραπεία

Η θεραπεία αυτή τη στιγμή δεν είναι πολύ ικανοποιητική.