Λευκοπλακία - εικόνες

Λευκοπλακία - εικόνες
zoom

copyright:
wikimedia.org

Λευκοπλακία - μια πλάκα (splash), λευκό ή γκρι χρώμα που αναπτύσσεται πάνω στη γλώσσα, στο εσωτερικό του μάγουλου και τις γόμες. Λευκοπλακία έμπλαστρα μπορεί επίσης να αναπτυχθεί στο χώρο των γυναικείων γεννητικών, ωστόσο, ο λόγος για αυτό είναι άγνωστος.

Λευκοπλακία - αίτια

Αυτό που προκαλεί είναι: χημικά - όπως το κάπνισμα - το πιο σημαντικό παράγοντα για την τοπική μηχανικό οδοντοφυΐας κακή, ανεπαρκής στοματική υγιεινή, λοιμώδη ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων, και τις ενδογενείς παράγοντες, η γενετική προδιάθεση είναι, επί του παρόντος, καθολικά δεκτοί.

Η παρουσία του λευκού ή γκρι χρώματος μπαλώματα για τη γλώσσα, τα ούλα, οροφή του στόματος, τα μάγουλα ή στο εσωτερικό του στόματος μπορεί να είναι ένα σημάδι της λευκοπλακία. Λεκέδες μπορούν να αναπτύσσονται με αργούς ρυθμούς σε εβδομάδες ή μήνες και να είναι παχιά, ελαφρώς αυξημένα, και μπορεί να πάρει επιτέλους μια τραχιά υφή. Είναι συνήθως επώδυνη, αλλά μπορεί να είναι ευαίσθητες στην αφή, τη θερμότητα, τα πικάντικα τρόφιμα, ή άλλες ερεθισμό.

Λευκοπλακία - Θεραπεία

Θεραπεία της λευκοπλακία, αν χρειαστεί, περιλαμβάνει την αφαίρεση της πηγής του ερεθισμού. Για παράδειγμα, εάν η λευκοπλακία προκαλείται από ένα δόντι ή παράτυπο επιφάνεια σε μια πρόσθεση. Αν λευκοπλακία προκαλείται από το κάπνισμα, θα σας ζητηθεί να μειώσουν ή να σταματήσουν το κάπνισμα ή τη χρήση άλλων προϊόντων καπνού.

Ιατρική περίθαλψη περιλαμβάνει: electrocoagulation, κρυοπηξία, θεραπεία με λέιζερ ή χειρουργική εκτομή.